Kilani Njema Vlaams kampioen veldlopen

Gepubliceerd op 12 februari 2023 om 21:52

De Eendrachters liepen vandaag in Diest rond. Daar stonden immers de Vlaamse kampioenschappen op het programma en tevens de voorlaatste manche van de Crosscup. Bij de cadetten jongens stond er andermaal geen maat op Kilani Njema. Kilani won vlot. Clubgenoot Matthias Meert leek lange tijd op weg naar het podium, maar strandde op de 4de plaats op amper 2 seconden van het podium. Een sterk resultaat, op naar het BK mannen! Bij de cadetten meisjes liep Anna Ornelis een sterke wedstrijd, ze werd er 2de bij de tweedejaars cadetten. Esther Callebaut werd er 17de (en 9de eerstejaars). Fien De Meeter werd 42ste op meer dan 80 deelnemers. Bij de scholieren werd Noah Van Win 51ste. Op de korte cross blijft Soraya Meert dichter schuiven. Als 18de kon ze opnieuw heel wat leuke namen achter zich laten. Delphine Van Laethem kwam tot de 31ste plaats. Bij de mannen werd Nick Vereertbrugge 38ste op de korte cross. Op naar de laatste manche van de Crosscup en tevens het Belgisch Kampioenschap te Brussel!