Criteriums

Honorering

EA Honoreringstabel
PDF – 23.9 KB 149 downloads
Honorering Extra Prestatietabel
Excel – 38.0 KB 115 downloads
Aangifte Prestaties 2018 2019
Excel – 32.5 KB 99 downloads

De honorering is van toepassing op alle categorieën vanaf cadet. (Voor benjamins-pupillen-miniemen is er een andere puntentabel). Atleten die aan de wedstrijden ingericht door onze eigen club deelnemen krijgen 5 punten. Het betreft de Corrida, de Groenloop, de indoorwedstrijd van EA en de Prijs Josse Ringoir. In totaal kunnen  er maximum 20 punten behaald worden.Wie één van deze wedstrijden gemist heeft kan punten inhalen door deelname aan de IFAM indoormeeting of de Flanders cupmeeting waar EA aan meewerkt.Wie dan nog te weinig punten heeft kan door deelname aan een van de 5 meetings van het Oost-Vlaams atletiekcriterium punten inhalen.

 • Wie tijdens een kampioenschap tegelijkertijd twee kampioenschappen betwist bijv. een PK en een VAL- kampioenschap betwist of een VAL en BK kan maar eenmaal punten behalen/ wat het meest voordelig voor hem is, wordt in aanmerking genomen.
 • Masters: de punten vanaf master M 50 worden gehalveerd bij individuele kampioenschappen als er per leeftijd titels toegekend worden. In het geval er alleen een algemene mastertitel is, gebeurt dit niet.
 • AC- prestaties omvatten zowel seniores als masters en eventueel ook jongeren.
 • Wegwedstrijden worden alleen in de rubriek wegwedstrijden genoteerd en zeker geen tweemaal (dus niet bij outdoor).
 • Voor de extra prestaties komen er maximum 2 verschillende proeven in aanmerking. De prestaties moeten wel gehomologeerd zijn (zie jaarboek VAL) en behaald zijn in individuele kampioenschapnummers.
 • Winnaars klassement veldlopen tijdens PK of BK /de leden die in aanmerking kwamen om het klassement te winnen krijgen punten zoals de winnaars van een estafettekampioenschap .Dit is momenteel bij het PK veldlopen de 3 beste atleten en bij het BK de 4 beste atleten van de club).
 • Top tien jaarboek: alleen de individuele proeven die ook op de kampioenschappen betwist worden, komen in aanmerking.
 • Atleten die voor de BVV geselecteerd werden en zonder grondige reden niet deelnamen komen niet in aanmerking voor de honorering.(De punten worden in elk geval gehalveerd.)
 • Twee disciplines tijdens wedstrijden op dezelfde dag op hetzelfde terrein tellen maar eenmaal mee voor de terugbetaling van een deel van het lidgeld.
 • Kampioenschappen die rechtstreeks in verschillende reeksen betwist worden:
  Niet de plaats in de reeks,maar de totaalplaats over de verschillende reeksen (volgens tijd) bepaalt het klassement.
 • Daar er sedert 2014 ook een KVV veldlopen betwist werd komt dit kampioenschap ook in aanmerking met volgende puntenverdeling:
CAD SCHOL MAS JUN SEN
1 20 20 18 20 60
2 16 16 14 16 48
3 12 12 10 12 36
4-5 7 7 6 7 24
6-10 4 4 3 4 16

CROSS-CRITERIUM

Gedurende het veldloopseizoen kunnen alle Eendrachters (vanaf Cadet) punten verdienen op alle officiële Vlaamse veldlopen. De 6 beste resultaten worden bijgehouden voor de ranking en de regelmatigheid tijdens het winterseizoen. Met de Dirk Martens Corrida kan een extra punt voor regelmatigheid gehaald worden. De puntenverdeling is gebaseerd op het aantal deelnemers. De winnaar scoort 100 punten en zo gaat het procentueel naar beneden. Enkel op het Provinciaal en Belgisch kampioenschap kunnen er 150 punten verdiend worden.


Valckenier Criterium

Vanaf 2014 is er ook een Dendercriterium in het leven geroepen worden, dit wordt heden het Valckenier Criterium genoemd. Hierin hebben organisaties van stratenlopen in de Denderstreek zich gebundeld in één groot criterium.


JEUGD-CRITERIUM

Dit criterium is bedoeld voor onze jongste Eendrachters (benjamins, pupillen, miniemen) worden aangemoedigd door middel van een ander regelmatigheidscriterium, nl het jeugdcriterium.

Atletiek is een sport die, meestal toch, gebaseerd is op individuele prestaties.

Via deelname aan de wedstrijden en activiteiten van het jeugdcriterium willen we echter ,

 naast het sportieve aspect, ook de nadruk leggen op het club- en groepsgevoel.

De wedstrijden van het jeugdcriterium worden gespreid over zowel het winter- als het

zomerseizoen.

 • Het criterium is bedoeld voor de categorieën :
  • Benjamins
  • Pupillen
  • Miniemen
 • Welke en hoeveel wedstrijden worden opgenomen, is volledig gebaseerd op onze sportieve visie (zie : onze club).
 • Iedere atleet ontvangt bij het begin van het winter- en zomerseizoen een overzicht van de wedstrijden en activiteiten die meetellen voor het jeugdcriterium.
 • Neem je echter deel aan andere officiële wedstrijden tellen deze uiteraard mee in de eindstand van het jeugdcriterium.
 • Voor onze atleten worden daarom, naast het jeugdcriterium, ook de wedstrijden opgenomen waar wedstrijdbegeleiding is voorzien.

OOST-VLAAMS ATLETIEKCRITERIUM

Enkele Oost-Vlaamse clubs hebben de handen in elkaar geslaan om tot een club-overschrijdend geheel van wedstrijden te komen. De meeting van EA van dit criterium is de Grote Prijs Josse Ringoir.

ACW, HAMME, AVLO, VITA,LEBB en EA wensen de piste-atletiek te promoten met een zomercriterium.

Elk jaar worden deze disciplines in de kijker gezet . Hierbij zijn er 2510 Euro aan geldprijzen te verdienen. Criterium voor alle atleten ( ook voor atleten van niet-organiserende clubs) vanaf cadet. 
Prijzengeld voor 6 groepen (15 prijzen per groep)

 Cadetten Meisjes : € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 5 x € 15 en 5 x € 12.50
 Cadetten Jongens : € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 5 x € 15 en 5 x € 12.50
 Scholieren Meisjes : € 45, € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 4 x € 15 en 5 x € 12.50
 Scholieren Jongens : € 45, € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 4 x € 15 en 5 x € 12.50
 Jun, Sen, Masters Vrouwen : € 100, € 90, € 80, € 70, € 60, 5 x € 30 en 5 x € 20
 Jun, Sen, Masters Mannen : € 100, € 90, € 80, € 70, € 60, 5 x € 30 en 5 x € 20

Rekeningnummer meedelen tijdens de laatste meeting te Lebbeke (voor atleten die niet bij de organiserende clubs van het criterium behoren.)

Alle disciplines die in de Hongaarse tabel vermeld worden komen in aanmerking.                                                                                       Punten :
- Punten per beste prestatie per nummer (volgens de Hongaarse tabel)

- 50 Bonuspunten per wedstrijddag 

- Rangschikking wordt opgemaakt met de hoogste score in twee verschillende loopnummers.Voor de kampnummers mogen de prestaties 2 x in dezelfde proef op verschillende wedstrijddagen gelukt zijn.                                                  

- Minimum deelname vereist aan drie meetings  van het criterium. 

- Niet deelname wegens KBAB/VAL/Prov selectie = 50 bonuspunten 


INDOORCRITERIUM

Vanaf het winterseizoen 2015-2016 is er ook een regelmatigheidscriterium voor indooratleten vanaf de categorie cadet. De atleten die 5 punten behalen komen in aanmerking voor een naturaprijs. Voor deelname aan de Aalsterse indoormeeting zijn er dubbele punten te verdienen. Naast de meetings van de clubs in de indoorhal te Gent tellen ook het PK,het KVV en BK mee.