Criteriums

Honorering

Honoreringstabel
PDF – 23,9 KB 308 downloads
Honorering Extra Prestatietabel
Excel – 38,0 KB 244 downloads
HONORERING Invulblad
Excel – 32,5 KB 191 downloads

Reglement honorering prestaties vanaf  cadet.

De honorering is van toepassing op alle categorieën vanaf cadet.(Voor benjamins-pupillen -miniemen is er een andere regeling).

Wat betreft de rubriek deelname aan officiële wedstrijden in het formulier aangifte prestaties:

Atleten die aan de wedstrijden ingericht door onze eigen club deelnemen krijgen 4  punten voor elk van deze wedstrijden. Het betreft de corrida ,de Groenloop, de indoorwedstrijd van EA en de Prijs Josse Ringoir. In totaal kunnen  er maximum 20 punten behaald worden. Wie een van deze wedstrijden gemist heeft kan punten inhalen door deelname aan de IFAM indoormeeting of in de zomer de Flanders cupmeeting waar EA aan meewerkt. Wie dan nog te weinig punten heeft kan door deelname aan een van de 5 meetings van het Oost-Vlaams atletiekcriterium punten inhalen.

Opgelet! Wegens de coronamaatregelen is het voldoende deelgenomen te hebben aan 5 officiële wedstrijden ( pistewedstrijden indoor en outdoor 2020-2021, ook de corrida en de Groenloop van 2021 tellen mee om deze 5 wedstrijden te behalen)

 

Honorering prestaties opmerkingen

 • -Wie tijdens een kampioenschap tegelijkertijd twee kampioenschappen betwist b v een PK en een VAL- kampioenschap betwist of een VAL en BK kan maar eenmaal punten behalen/ wat het meest voordelig voor hem is wordt in aanmerking genomen
 • Masters : de punten vanaf master M 50 worden gehalveerd bij individuele kampioenschappen als er per leeftijd titels toegekend worden. In het geval er alleen een algemene mastertitel is gebeurt dit niet.
 • AC- prestaties omvatten zowel seniores als masters en eventueel ook jongeren.
 • Wegwedstrijden worden alleen in de rubriek wegwedstrijden genoteerd en zeker geen tweemaal (dus niet bij outdoor).
 • Voor de extra prestaties komen er meerdere proeven in aanmerking.(Opgelet dit is een aanpassing ten opzichte van vroeger). De prestaties moeten wel gehomologeerd zijn (zie VAL) en behaald zijn in individuele kampioenschapsnummers.
 • Winnaars klassement veldlopen tijdens PK of BK /de leden die in aanmerking kwamen om het klassement te winnen krijgen punten zoals de winnaars van een estafettekampioenschap .Dit is momenteel bij het PK veldlopen de 3 beste atleten en bij het BK de 4 beste atleten van de club).
 • Top tien jaarboek: alleen de individuele proeven die ook op de kampioenschappen betwist worden komen in aanmerking.(Daar het jaarboek niet gedrukt werd tellen de ranglijsten die op de website van de VAL gepubliceerd werden)
 • Atleten die voor de BVV geselecteerd werden en zonder grondige reden niet deelnamen komen niet in aanmerking voor de honorering.(De punten worden in elk geval gehalveerd.)
 • Twee disciplines tijdens wedstrijden op dezelfde dag op hetzelfde terrein tellen maar eenmaal mee voor de deelname aan officiële wedstrijden.
 • Kampioenschappen die rechtstreeks in verschillende reeksen betwist worden:
  Niet de plaats in de reeks, maar de totaalplaats over de verschillende reeksen (volgens tijd) bepaalt het klassement.
 • Daar er sedert 2014 ook een KVV veldlopen betwist werd komt dit kampioenschap ook in aanmerking met volgende puntenverdeling:
CAD SCHOL MAS JUN SEN
1 20 20 18 20 60
2 16 16 14 16 48
3 12 12 10 12 36
4-5 7 7 6 7 24
6-10 4 4 3 4 16

Valckenier Criterium

Vanaf 2014 is er ook een Dendercriterium in het leven geroepen worden, dit wordt heden het Valckenier Criterium genoemd. Hierin hebben organisaties van stratenlopen in de Denderstreek zich gebundeld in één groot criterium.


JEUGD-CRITERIUM

Dit criterium is bedoeld voor onze jongste Eendrachters (benjamins, pupillen, miniemen) worden aangemoedigd door middel van een ander regelmatigheidscriterium, nl het jeugdcriterium.

Atletiek is een sport die, meestal toch, gebaseerd is op individuele prestaties.

Via deelname aan de wedstrijden en activiteiten van het jeugdcriterium willen we echter ,

 naast het sportieve aspect, ook de nadruk leggen op het club- en groepsgevoel.

De wedstrijden van het jeugdcriterium worden gespreid over zowel het winter- als het

zomerseizoen.

  Maar hoe vind ik nu die wedstrijden?

  Wel het gemakkelijkste is dat je gebruikmaakt van de wedstrijdkalender die door jullie trainers werd samengesteld. Let wel op je wordt niet verwacht van op elke wedstrijd aanwezig te zijn, dit is gewoon een overzichtje van wedstrijden van naburige clubs bijvoorbeeld. Ook zijn dit de wedstrijden waar we proberen om begeleiding te voorzien (later hierover meer). Natuurlijk moet je je niet beperkt voelen tot deze wedstrijden, je kan andere wedstrijden vinden door op de site van de VAL (Vlaamse Atletiek Liga www.ateltiek.be) of op Atletiek.NU te gaan kijken naar andere wedstrijden. Neem je deel aan een wedstrijd die niet op onze lijst staat, laat het dan in een mailtje even weten aan ons dan telt deze uiteraard ook mee.

  22 23 Regelmatigheidscriterium Reglement KAN BEN
  PDF – 833,0 KB 83 downloads
  22 23 Regelmatigheidscriterium Reglement PUP MIN
  PDF – 843,5 KB 57 downloads

  OOST-VLAAMS ATLETIEKCRITERIUM

  Enkele Oost-Vlaamse clubs hebben de handen in elkaar geslaan om tot een club-overschrijdend geheel van wedstrijden te komen. De meeting van EA van dit criterium is de Grote Prijs Josse Ringoir.

  ACW, HAMME, AVLO, VITA,LEBB en EA wensen de piste-atletiek te promoten met een zomercriterium.

  Elk jaar worden deze disciplines in de kijker gezet . Hierbij zijn er 2510 Euro aan geldprijzen te verdienen. Criterium voor alle atleten ( ook voor atleten van niet-organiserende clubs) vanaf cadet. 
  Prijzengeld voor 6 groepen (15 prijzen per groep)

   Cadetten Meisjes : € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 5 x € 15 en 5 x € 12.50
   Cadetten Jongens : € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 5 x € 15 en 5 x € 12.50
   Scholieren Meisjes : € 45, € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 4 x € 15 en 5 x € 12.50
   Scholieren Jongens : € 45, € 40, € 35, € 30, € 25, € 20, 4 x € 15 en 5 x € 12.50
   Jun, Sen, Masters Vrouwen : € 100, € 90, € 80, € 70, € 60, 5 x € 30 en 5 x € 20
   Jun, Sen, Masters Mannen : € 100, € 90, € 80, € 70, € 60, 5 x € 30 en 5 x € 20

  Rekeningnummer meedelen tijdens de laatste meeting te Lebbeke (voor atleten die niet bij de organiserende clubs van het criterium behoren.)

  Alle disciplines die in de Hongaarse tabel vermeld worden komen in aanmerking.                                                                                       Punten :
  - Punten per beste prestatie per nummer (volgens de Hongaarse tabel)

  - 50 Bonuspunten per wedstrijddag 

  - Rangschikking wordt opgemaakt met de hoogste score in twee verschillende loopnummers.Voor de kampnummers mogen de prestaties 2 x in dezelfde proef op verschillende wedstrijddagen gelukt zijn.                                                  

  - Minimum deelname vereist aan drie meetings  van het criterium. 

  - Niet deelname wegens KBAB/VAL/Prov selectie = 50 bonuspunten 


  Regelmatigheidscriterium

  Dit criterium is bedoeld om onze atleten aan te zetten om deel te nemen aan wedstrijden. Als club stimuleren we onze jeugd graag om hieraan deel te nemen en zo in contact te komen met de competitie atletiek. Echter is het zeker niet verplicht voor onze atleten om hieraan deel te nemen. Dit criterium vervangt de het vroegere regelmatigheidsluik van de honorering.

  Prijzen:

  Bij het behalen van 10 punten ontvangt de atleet een EA-T-shirt.

  Bij het behalen van 15 punten ontvangt de atleet een bonus van 10 EURO.

  Bij het behalen van 20 punten ontvangt de atleet een bonus van 25 EURO.

  22 23 Regelmatigheidscriterium Reglement AC
  PDF – 835,0 KB 77 downloads