Cross Lebbeke: Gerben en Matthias winnen

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 23:32

Ook de veldloop in Lebbeke bracht weer heel wat goeds mee voor de Eendrachters. Anna Ornelis had er veel zin in en nam de wedstrijd meteen in handen bij de cadetten meisjes, zeker op de technische stukken (waar ze ook duidelijk in uitblinkt). Maar echte afscheiding kwam er niet, waardoor de finale toch nog alle kanten uit kon en zo was er nog eentje net iets gevatter. Anna werd dus knap 2de. Ook bij de cadetten jongens namen de Eendrachters Matthias Meert en Faress Essaki de wedstrijd in handen. Maar al snel bleek Matthias een klasse te sterk te zijn voor het hele deelnemersveld en won afgetekend met meer dan 20 seconden voorsprong. Dikke proficiat Matthias! Maar wat een sterk debuut ook van de Faress. Gans de wedstrijd in positie 2 (kop van de achtervolgende groep) met enkele atleten op de rekker, er net af, er net bij.. maar helaas kwam dan de afrekening de laatste 300m, nog 3 cadetten weten hem voorbij te sprinten, waardoor deze 5de plaats niet zijn waarde in de koers weergeeft. Een goede leerschool en trots op het lef dat onze cadetjes telkens weer aan de dag leggen als "frontrunners"! Op de kampioenschappen zullen ze wel wat tactischer lopen, maar in deze regionale wedstrijden lopen ze gewoon voor wat ze waard zijn, om nog sterker te worden. Bij de scholieren jongens liep Noah Van Win een zeer verstandig opgebouwde race, waarbij hij op de juiste momenten naar voor schoof en als 5de uiteindelijk maar een dikke 10 seconden van het podium uitkomt. Goed zo Noah! Marc Vanderhoeven liep ondanks ziekte nog steeds naar een podiumplaats bij de masters 50+. Bij de dames werken Julie Ornelis en Joke Steurbaut verder aan de conditie. Bij de mannen koos Tom Verheyden voor de lange cross. Tom liep een goed opgebouwde race, die uitzicht gaf op zelfs een podiumplaats, tot Joachim Pelicaen zijn duivels ontbond en toch dat brons opeiste. Op de korte cross kwam Gerben De Backer aan de start. Gerben liep tactisch een perfecte race, schoof op de juiste momenten en vooral: werkte af zoals het moet. Gerben won voor Raf Van Den Broeck en Rob Van den Bogaert. Ondertussen ging Esther Callebaut ook nog eens de cross wedstrijd in Aalter gaan winnen bij de cadetten. Wat een topdagje! Proficiat allemaal en op naar Crosscup Roeselare!