BELGISCH KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN: GOUD, ZILVER EN BRONS

Gepubliceerd op 26 februari 2023 om 00:49

In Brussel stond vandaag het Belgisch Kampioenschap veldlopen op het programma, steevast ook de afsluiter van het seizoen voor de crossers. Anna Ornelis liep haar beste wedstrijd van het seizoen en werd beloond met een knappe 3de plaats. Esther Callebaut was ziek, maar besloot het er toch op te wagen. Ziek zijn draait zelden goed uit, maar het zegt wel iets over het sterke karakter van Esther. Bij de cadetten jongens waren Kilani Njema en Renu De Samblancx steevast in de eerste 4 te vinden zijn. Kilani maakte zijn favorietenstatus weer helemaal waar en won opnieuw. Renu kwam nipt te kort voor het podium, maar deze knappe 4de plaats mag zeker ook geen teleurstelling zijn. Matthias Meert liep ook een dijk van een wedstrijd, net achter(aan) de kopgroep, met een knappe 8ste plaats tot gevolg. Arnaud Vermoesen kende pech in de start en een valpartij maakt dat je als jonge atleet te snel naar voor vlamt om nadien de rekening te betalen. Toch goed gedaan en een omloop die je duidelijk ligt. Bij de scholieren jongens liep Mats Meganck een sterke race. Ondanks de oneerlijke strijd met zijn diafragma klachten, liep hij naar een verdienstelijke 17de plaats. Op de korte cross dames stonden we met maar liefst 5 atletes aan de start: Mariska, Lotte, Jolein, Soraya en Delphine. Mariska Parewyck nam de wedstrijd in handen, leek na enkele tempowissels, op weg naar de overwinning maar werd op de meet nog geremonteerd door Marie Bilo, toch is een 2de plaats ook meer dan puik. Lotte Vonck startte voorzichtig en schoof dan door naar de 11de plaats. Een goed resultaat, maar ik weet zeker dat ze nog meer in haar mars heeft. Soraya Meert liep ook een goede race, die ze als 24ste afsloot, waar ook alles zeer dicht op elkaar zat, net zoals bij Jolein de Rocker die 35ste werd. Elke seconde scheelt hier een plaats. Delphine Van Laethem werd 51ste. Nick Vereertbrugghen kon zijn korte cross mannen, al was het soms eerder een bokswedstrijd, afsluiten als 68ste.