PK indoor in Gent: 6 Provinciale titels

Gepubliceerd op 6 januari 2024 om 01:33

Op zaterdag 6 januari trok de Topsporthal weer goed vol voor de Provinciale kampioenschappen indoor. Onze Eendrachters waren goed vertegenwoordigd en leverden uitstekende prestaties. Cadet Lukas Van Lierde won de titel op de 400m in 56.17. Nemes Michielsens won het hoogspringen bij de cadetten met een sprong over 1m67. Fenne Sienaert won bij de cadetten meisjes het kogelstoten met een worp van 10m63 en ze werd ook nog eens 2de in het hoogspringen met een sprong over 1m43. Op de 800m was Renu De Samblancx de beste bij de scholieren jongens in 1.57.89. Hannelore Heymans won de 800m titel bij de juniors meisjes (2.27.84). Tycho De Feyter won het verspringen bij de juniors mannen met een sprong van 6m08. Hij deed er later nog een 3de plaats bovenop op de 60mH in 9.06.

Er werden ook heel wat zilveren medailles binnen gehaald. Xando De Poortere werd zowel op de 60m als op de 200m knap 2de. Op de 800m werd Robin Soetens 2de bij de juniors in 2.02.71. Myrthe Baeten vierde haar comeback met zilver op de 400m in 61.26, terwijl Solii Nwersy 3de werd met 62.34. Bij de seniors werd Jana Kluskens 3de op de 400m in 58.13. Een bronzen medaille was er ook voor Margot Hermie in het polsstokspringen bij de scholieren meisjes met een sprong over 2m50.