EA INDRUKWEKKEND OP BK AC

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 23:53

Eendracht Aalst is opnieuw bijzonder sterk voor de dag gekomen op het Belgisch Kampioenschap Alle Categoriën. Dries Van Nieuwenhove knalt in de finale van de 400m horden naar een 2de plaats in 50.73 op een zucht van de overwinning. Maar wat een indrukwekkende chrono: een nieuw PR, een nieuw clubrecord en goed voor de 21ste prestatie allertijden in België. Op de 1500m behaalde Ruben Verheyden ook zilver, na eerst een zeer aanvallende race (meegaan met topfavoriet Callahan, die de ambitie had de Olympische limiet te lopen) en toch een jagende groep kunnen weerstaan. Voor die 3de plaats was het uiterst spannend, Marius De Bruyn komt minder als 3 tienden van een seconde te kort en eindigt knap 5de. Mariska Parewyck leek op weg naar winst, tot ze de laatste rechte lijn ten val kwam over Olympische atlete Renée Eykens (die haar pees scheurde). Lotte Vonck wist in de reeksen van de 1500m haar record te verpulveren met meer dan 6 seconden tot 4.31, goed voor een finale-plaats. In de finale zelf kon ze geen rol van betekenis spelen. Birgit Van Boxstael liep in de andere reeks naar de 10de plaats in 4.45. Tom Verheyden werd 10de op de 3000m Steeple in 10.03. Thijs Oosterlinck liep zijn 5000m in 15.46, goed voor de 14de plaats. Sven Jacobs behaalde de 10de plaats op de 110mH en sprong over 1m95 bij het hoogspringen. Evert Coppieters liep naar een sterke 56.67 op de 400mH, goed voor de 4de plaats in zijn reeks en 12de in totaal. Ilkje De Vlieger liep haar 400m vanuit "haar" baan 9 naar 60.84, goed voor de 7de plaats in haar reeks.