Dag 2 PK AC Door EA

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 15:38

De 2e dag van het Provinciaal Kampioenschap werd door onze club georganiseerd in Ninove in samenwerking met de plaatselijk club VITA.

Ook hier kregen we schitterende weersomstandigheden.

Onze aanwezige atleten hebben ook hier mooie prestaties geleverd, waaronder verschillende Provinciale Kampioenen.

Een eerste gouden medaille kwam in handen van onze juniore Jane Silverans en dit op de 100m horden, waarin ze een tijd haalde van 17”53.

Ook in het verspringen kwam ze in actie en behaalde met een sprong van 5m05 (pr) een derde plaats.

Onze tweede provinciale kampioene werd Lotte Vonck en dit op de 1500m bij de senioren dames. Ze haalde solo een tijd van 4’41”62.

5 atleten behaalden een zilveren medaille :

Op de 100m behaalde Sympathie Abuinima bij de junioren een 2e plaats met een tijd van 11”90 en op de dubbele hectometer kwam hij na 23”89 op de eindmeet, wat hem een 3e plaats opleverde. Beiden een pr, na zijn pr van de 400m de dag ervoor.

In het hoogspringen voor de senioren heren sprong Sven Jacobs zich naar een 2e plaats met hoogte van 1m92. Sven kwam deze namiddag ook nog in actie op de 200m en behaalde een 6e plaats met een tijd van 23”94.

Lore Van den Bremt behaalde bij het speerwerpen voor de juniores met een worp van 21m51 de zilveren medaille binnen. Verder haalde Lore een 4e plaats in het verspringen met een sprong van 4m94.

Op de 400m kwamen respectievelijk Hannelore Heymans (sch) en Jolein De Rocker (sen) in actie en haalden beiden de 2e plaats met een tijd van 60”07 en 63”54.

Niet minder dan 6 atleten behaalden de bronzen medaille.

Eerder genoemden Jane Silverans in het verspringen en Sympathie Abuinima op de 200m.

Bij de cadetten heren liep Louis Van Herreweghe zowel in de reeksen als in de finale van de 100m op een derde plaats. Reeksen in een tijd van 12”25 en in de finale 12”07. In de 200m behaalde Louis een 4e plaats met een tijd van 25”12.

Ook bij de scholieren heren 100m kregen we 2 maal een derde plaats, hiervoor zorgde Alvin Bombole Mbenga, in de reeksen in een tijd van 11”59 (pr) en tijdens de finale 11”60.

Ook op de 200m haalde Alvin een mooie 3e plaats binnen, ditmaal eindigde zijn wedstrijd na 23”46 (pr).

Nog hoogspringers in actie tijdens dit kampioenschap, zowel Noah De Winter als Hendrik Wailly behaalden een mooie 3e plaats. Noah bij de scholieren met een sprong van 1m65 en Hendrik bij de senioren met 1m80. Hendrik liep ook nog de 200m in een tijd van 24”54 wat hem tot een 7e plaats bracht.

Verdere op te merken prestaties deze namiddag waren oa tijdens de 80m horden bij de cadetten meisjes waar Sarah Deschuyteneer haar pr verbeterde naar 13”40 en hiermee een 5e plaats behaalde. Heel kort volgend was de prestatie van Lou Sterck die met een tijd van 13”51 een zevende plek bezette.

De twee dames kwamen ook  in actie in het verspringen, waar ook beiden heel kort bij elkaar eindigden (4e en 5e). Sarah verbeterde terug haar pr met een sprong van 4m68 en Lou sprong net geen pr met 4m64.

Bij de cadetten heren toonden ook nog Xando Depoortere en Niels De Tandt hun snelle benen. Xando liep de 100m in 12”44 tijdens de reeksen en in de finale deed hij er 12”39 over en behaalde hiermee een 5e plaats. Niels kwam tijdens de reeksen na 12”55 over de meet , maar snelde in de finale naar een 4e plaats met 12”29.

Ook tijdens de 200m zagen we beide atleten in actie, hier liep Niels een tijd van 25”30, wat hem een 5e plaats opleverde, kort gevolgd door Xando die er 25”67 over liep en een 6e plaats behaalde.

Verder spurters in actie waren bij de scholieren Reinout Schellis werd 5e  op de 100m in 12”25 en Jaitse Bert Van de Walle op de 200m met een tijd van 23”80 goed voor een 4e plaats.

Op de 800m zagen we onze senior Ruben Redant in actie. Hij eindigde de wedstrijd op een 6e plaats met een tijd van 2’05”63.

Bij de cadetten 800m moest Mats Meganck jammer genoeg de strijd staken.

We mogen terugblikken op een geslaagd kampioenschap voor de mooie prestaties van onze aanwezig atleten.

Dit kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door de aanwezige juryleden, maar ook door de schitterende inzet van onze medewerkers, waarvoor hen van harte bedanken. Een “Merci” is zeker op zijn plaats!