Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst

Inschrijvingen seizoen

2020-2021


Schrijf je nu in voor 4 proeftrainingen

vanaf geboortejaar 2015

Woensdag en vrijdag om 18u

Vooraf registreren via onderstaande link


December 2019

Esther Callebaut en Pieter Claus winnen te Berlare

Tijdens de veldloop van RCG op 15 december te Berlare slaagde Esther Callebaut er in bij 2de jaars pupillen een mooie overwinning te behalen. Tevoren was Fien Van Win bij de eerstejaars 2de geworden. Pieter Claus kon de korte cross vlot naar zijn hand zetten. Bij de masters + 50 jaar ging de tweede plaats naar Marc Van der Hoeven. Nog een paar van onze atleten wisten een toptienplaats te behalen. Bij de seniores dames werd Lotte Vonck in sterk gezelschap mooi 5de. Bij de seniores mannen was er een 9de plaats voor Bert Van der Hoeven en bij de sterk bezette reeks miniemen 2008 was Renu De Samblanckx 10de. De volledige uitslag kan op de website van RCG bekeken worden.

Lees meer »

EA Belgen doen het goed op EK Veldlopen

In Lissabon mochten maar liefst 3 atleten van onze club hun opwachting maken om de Belgische kleuren te vertegenwoordigen. Febe Triest werd bij de juniors dames knap 28ste na een goed ingedeelde race. Simon Meganck was ook op weg naar een top30 notering tot hij de laatste rechte lijn in de problemen kwam. Het werd uiteindelijk een sterke 42ste plaats. Ruben Verheyden kwam op dit zware parkoers niet tot zijn recht, maar was wel tevreden met een 58ste plaats (op 108 starters).

Lees meer »

Nieuwe clubrecords

Tijdens de jeugdmeeting van KAAG op zaterdag 7 december 2019 te Gent werd er andermaal driemaal een clubrecord verbeterd. Louis Van Herreweghe verbeterde het clubrecord dat hij vorige week liep door er deze keer over de 60m 7.91 over te lopen (vorige week 7.95). Lisa De Nijs vestigde een nieuw clubrecord 300m miniemen met een tijd van 50.74 Bij de miniemen jongens verpulverde Louis Van Herreweghe zijn eigen clubrecord van vorig jaar door nu 40.85 te lopen (vorig jaar 44.02)

Lees meer »

Verkiezing sportlaureaat en kampioenenhuldiging

Vrijdag 13 december 2019 zal om 20u in het Sportcentrum Schotte Kapellekensbaan,8 9320 Erembodegem het jaarlijkse sportgala van de stad Aalst plaats hebben. Tijdens deze sportshow worden de jaarlijkse sportlaureaten individueel en per ploeg verkozen .Alsook verdienstelijke bestuursleden (die zich mimum 10 jaar voor de club ingezet hebben) en de gewestelijke,provinciale,Vlaamse en Belgische kampioenen van de Aalsterse clubs gehuldigd.

Inkom is gratis.

Van onze club werden bij de volwassenen voor sportlaureaat Pieter Claus (BK 1500m AC  voor de 4 de keer op rij) en Ward Van der Kelen (BK halve marathon 2018) voorgedragen.

Bij de jeugd werden Daniel Segers (BK ver juniores) en Ruben Verheyden (BK 1500m juniores) beiden ook voor het Europees kampioenschap juniores geselecteerd voorgedragen.Spijtig genoeg moest Daniel er bij de 100m ( het eerste nummer van de 10-kamp) wegens een blessure mee stoppen. Ruben won zijn halve finale 1500m,maar liet zich wat insluiten in de finale van de 1500m en werd er 11de.

Voor de ploegen werd de 4 x 60m pupillen jongens die tevens het Nationaal criterium wonne voorgedragen.

Als verdienstelijk bestuurslid met meer dan 10 jaar activiteit werd Dirk Haillez voorgedragen.

Hiernaast worden al onze gewestelijke,provinciale en Vlaamse en nationale kampioenen gehuldigd.

Lees meer »
November 2019

Crosscup Roeselare met veel Eendrachters

De Crosscup in Roeselare gold ook dit jaar weer als selectiecross voor het Europees Kampioenschap Veldlopen. Eendracht Aalst bracht heel wat atleten aan de start. Febe Triest was oppermachtig in de race bij de juniors dames. Zij is dan ook zeker van haar selectie voor het EK in Lissabon. Bij de juniors mannen moeten Ruben Verheyden en Simon Meganck nog even afwachten op selectie, maar hun kansen liggen goed. Ruben kwam als 3de en 2de Belg over de meet. Simon als 5de en 4de Belg. Op de korte cross liep Pieter Claus naar de 6de plaats en Marius De Bruyn naar de 10de. Lotte Vonck werd 5de belofte op de lange cross.

Later meer.

 

Lees meer »

Crossen in Zele en Vilvoorde

In Zele slaagde Wouter Goossens erin 2de te worden bij de juniors na een spannende race. Victor Bettens werd knap 6de bij de scholieren.Renu De Samblancx werd er bij de miniemen 2de.

 

In Vilvoorde stonden maar liefst 10 EA seniors aan de start van de lange cross. Ward Vanderkelen wist er zijn 2de overwinning op te strijken. Ward Oosterlinck eindigde knap 5de. Bert Vanderhoeven (14de), Thijs Oosterlinck (16de) en Joachim Pelicaen (19de) zorgden voor nog heel wat mooie ereplaatsen. Bij de cadetten meisjes kon Saar Van Laethem als 3de mee op het podium.Marc Van der Hoeven werd er bij de masters 4de.

Lees meer »

Ward en Tom meteen winnaar in Deinze

De Cross in Deinze staat gekend als de grootste van het land. En ook dit jaar waren het grootste aantal deelnemers in Deinze te tellen. Eendracht Aalst kwam er niet onopgemerkt voorbij. Ward Vanderkelen wist zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen te winnen op een overtuigende manier. Daar niet ver achter leverden ook neo-seniors Ruben Verheyden en Simon Meganck een knappe wedstrijd af, die ze als 3de en 5de konden beëindigen op de lange cross. Bij de juniors was Tom Verheyden oppermachtig. Halverwege de wedstrijd schakelde Tom een versnelling hoger, waarop enkel enkele masters een antwoord hadden.Bij de pupillen meisjes ging de overwinning naar Esther Callebaut en werd Fenne Sienaert 3de. Alle resultaten via www.acdeinze.be 

 

Lees meer »

Vincent Siringo 46ste op WK Berglopen

Vincent Siringo werd 46e (32e Europeaan) op het WK berglopen, lange afstand in Vila La Angostura (Argentinië). Na een 2 dagen durende reis kwam Vincent donderdag avond aan ter plaatse. Geen tijd voor parcoursverkenning dus, wat nochtans geen wandeling in het park zou worden. De 41,5 km en 2.184 positieve en negatieve hoogtemeters met variërende ondergrond (asfalt, bospaden, weiland, bergpaden, zand, keien, riviercrossings en sneeuw) behoren tot de meest uitdagende in hun soort. Bovendien is het een WK, dus alle specialisten op deze planeet staan er aan de start. Vincent wist zich bij zijn eerste internationale optreden in het Belgische shirt heel goed te profileren en werd knap 46e!

Lees meer »

Schitterend crossweekend voor EA

Tijdens het eerste officiële crossweekend behaalden maar liefst 16 atleten een podiumplaats.Hieronder 6 x een overwinning. Zaterdag 2 november waren enkele van onze atleten in de oudste cross van het land te Zwijnaarde actief. Tweemaal ging er een overwinning naar EA. Bij de miniemen won Renu De Samblanckx vlot zijn wedstrijd.Bij de seniores ging de overwinning naar Sven Bombeke. De dag nadien trok een groot gedeelte van onze atleten naar Opwijk en behaalde tal van prachtprestaties.Overwinningen waren er voor de benjamin Kobe De Bruecker, pupil Esther Callebaut, senior Ruben Verheyden en in de korte cross Jarich Van Rijckeghem. Zilver was er voor Joachim Pelicaen (senior),Raf Van den Broeck (korte cross),Lotte Vonck seniores dames),Van Herreweghe (miniemen),Lisa De Nijs (miniem)Xander De Bolle (benjamin) en Wout Van Win (benjamin).Een derde plaats was er voor Fien Van Win (pupil),Mats De Meeter (pupil) en Meert Matthias (miniem).Voor de andere resultaten verwijzen we naar de website van AC Opwijk.

Lees meer »
Oktober 2019

Crosscup Relays

De Crosscup Relays zijn traditioneel de opener van het nieuwe veldloopseizoen. Dit jaar voor het eerst in Berlare. Onze club kon weer zeer goed scoren, zowel kwantitatief als kwalitatief. Beste resultaat kwam zoals verwacht van bij de juniors mannen. Waar onze teams zowel wonnen (Raf Van Den Broeck, Simon Meganck, Ruben Verheyden), als 3de (Stijn Van Nieuwenhove, Jarich Van Rijckeghem, Toon Poppe) werden. Een ongezien succes, met 2 teams op het podium. De seniors dames met Birgit Van Boxstael, Lotte Vonck en nieuwkomer Febe Triest behaalden een knappe 4de plaats. Tevoren had de jeugd ook al sterke resultaten laten optekenen met een 3de plaats bij de pupillen meisjes en 3de plaats bij de miniemen jongens. Alle andere resultaten zijn te vinden via www.crosscup.be 

Lees meer »
September 2019

31ste Groenloop Aalst

Zondag 29 september vond de 31ste editie van de Groenloop plaats. Opnieuw hadden we af te rekenen met slechte weersvoorspellingen en opnieuw viel het de dag zelf zeer goed mee. Op de 12km (de hoofdwedstrijd) kon Luc Van Asbroeck/VITA de wedstrijd winnen voor Vincent Siringo/EA en Yannick Van Lunter/EA. Bij de vrouwen was Mieke Louage de beste voor Linda Coppens en Agata Rogoza. Op de 6km was Wouter Goossens/EA de beste voor Lars Van Gansbeke/ACG en Joachim Pelicaen/EA. Bij de vrouwen stond er geen maat op Lotte Vonck/EA; Zij won afgetekend voor Laure De Winter/EA en Elise Frere/ACG. Op de 3km kon Glen Philips de wedstrijd winnen voor Kim Barbé/EA en Michiel Van Durpe/EA. Eva Van der Sypt/maspoe won bij de vrouwen voor Iris Bollengier en Emilie Janssoone.Op de km voor de jeugd ging bij de meisjes de overwinning naar Fien Van Win.Linde De Breucker was er 2de en Elir DE Fauw 3de. Alledrie van EA. Bij de jongens was er een 3de plaats voor Noah Van Win. Bedankt aan alle deelnemers en medewerkers. 

Lees meer »

4 x 60 pupillen jongens winnaars nationaal criterium

Zaterdag 28 september had in Nijvel het Nationaal criterium voor benjamins,pupillen en miniemen plaats. Enkele van onze atleten en onze 4 x 60m pupillen jongens werden hiervoor geselecteerd.

Laurens De Neef,Lukas Van Lierde ,Jules Van den Berghe en Renu De Samblanckx  namen het deze keer op tegen de beste Belgische ploegen.Ook de Waalse. Alhoewel de weersomstandigheden niet schitterend waren slaagden zij er toch in  een mooie tijd van 34.22  de overwinning te behalen. Renu De Samblanckx werd 2de in de 1000m pupillen in 3.13.85 In de 1000m pupillen meisjes werd Fenne Sienaert 17de in 3.33.61. Laurens De Neef was zowel voor de 60m horden pupillen (4de in zijn reeks in 11.94) en de 60m (5de in zijn reeks in 9.01) geselecteerd.Esther Callebaut werd in de 1000m pupillen 9de in 3.26.18.Ondertusssen waren onze andere jongeren die regelmatig deelgenomen hadden naar het Pretpark.

Lees meer »

PK meerkamp tweemaal brons voor EA

21 en 22 september hadden te St.-Niklaas de provinciale kampioenschappen meerkamp plaats. Bij de benjamins behaalde Fien Van Wien met 1196p een mooie 3de plaats (ver 3m28, 60m 10.25, hockey 18m58, 600m 2.04.71). Ook een 3de plaats voor Renu De Samblanckx met 2137 punten. (1000m 3.15.71, 60m 8.87, ver 3m80, kogel 7m40). Onze andere vertegenwoordigers deden het ook zeer goed. Hannelore Heymans 6de met 2930p, ook een 6de plaats voor scholier Silverans Jane 3609p, Esther Callebaut behaalde bij de pupillen een 7de plaats 1682p, Fenne Sienaert was er met 1500p 11de. Bij de cadetten jongens eindigde Tycho De Feyter 8ste met 2954p. Proficiat aan alle Eendrachters!

Lees meer »

Erwin Van Nieuwenhove twee keer KVV

Tijdens het KVV masters was er tweemaal goud voor Erwin Van Nieuwenhove in M55. Op 21 september had te Deinze het KVV masters onder  een mooi zonnetje plaats. Erwin won er het speerwerpen met 47m13 en het kogelstoten met 12m35. Proficiat!

Lees meer »

Pupillen en miniemen jongens EA 2de in finale BVV

Op de mooie piste van RCT had zaterdag 14 september de finale van de BVV plaats. ONZE atleten deden het schitterend .De jongens eindigden na een spannende finale dank zij uitstekende aflossingen 2de na KAAG en voor ROBA en ACW die  voor de estafetten nog voor EA stonden..De pupillen waren eerste en de miniemen tweede  

De meisjes eindigden ook dank zij de aflossingen op een 10de plaats op een half punt van de 9de. Er sneuvelden clubrecords en persoonlijke records. Als we de volledige  uitslag hebben volgt er meer.

Lees meer »

Tweemaal brons op BK cad-schol

Op 14 en 15 september hadden in Moeskroen de BK cadetten scholieren plaats. Er was tweemaal brons voor EA. Onze 4 x 1500m juniores moest het zonder onze  twee toplopers doen (Ruben Verheyden en Simon Meganck). Toch slaagden Ruben Redant, Toon Poppe, Jarich Van Rijckeghem en Raf Van den Broeck er dankzij een zeer sterk einde van Raf in om 3de te eindigen in 17.02.95. Deze tijd was beter dan deze waarmee onze ploeg vorig jaar winnaar was. Tom Verheyden werd na een spannende strijd 3de in de 2000m steeple in 6.13.54 zijn persoonlijke besttijd.

Victor Bettens eindigde in de 800m na een zeer spannend einde als 4de in 1.58.37. Onze andere deelnemers aan dit kampioenschap waren: Hannelore Heymans 300m horden cadetten in 47.44 (9de tijd), Stas Jacob 400m cad in 56.29 (20ste tijd), Bert Van Rentergem 400m 55.65 (15de tijd), 100m horden Jane Silverans 16.34 (17de tijd), 300m horden cadettenThijs Michiels 47.03 (25ste tijd).

Lees meer »