Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst

JEUGDTRAINERS GEZOCHT

Doordat onze club blijft groeien en veel jeugdatleten telt, zijn we nog op zoek naar bijkomende jeugdtrainers.  Interesse? Of ken je iemand? Laat het ons weten op bestuur@eendrachtaalst.be

Maart 2022

BK VELDLOPEN MASTERS + POPERINGE

In Poperinge stonden vandaag de Belgische veldloopkampioenschappen voor masters op het programma. Marc Van der Hoeven liep opnieuw een indrukwekkende wedstrijd en won afgetekend in zijn categorie M60, maar ook van de jongere masters waren er niet veel sneller. Proficiat Marc!

In datzelfde Poperinge sloten Anna en Julie Ornelis hun seizoen af. Anna won overtuigend bij de cadetten en Julie werd knap 3de bij de scholieren. Een opsteker, op naar de zomer.

Lees meer »

BK indoor U20 en U23: Stijn brons

Op het Belgisch indoorkampioenschap voor juniors en beloften is Stijn Van Nieuwenhove erin geslaagd BRONS te behalen op de 800m U23. Het werd een tactische race, waar Stijn 600m de kop had genomen en in de sprint een beetje moest toegeven op Arne Vergison en Matthis Tanghe. Een opsteker van jewelste na al het blessureleed. Bij de juniors 800m kreeg Victor Bettens de 2de reeks ingedeeld. Victor won overtuigend zijn reeks, na veel kopwerk. In de totaal uitslag kwam Victor hiermee op de 4de plaats uit. Jane Silverans liep in de reeksen van de 60m met 7.95 naar de finale, tevens goed voor een nieuw clubrecord. In de finale werd Jane 7de in 8.01. Op de 200m knalde Jane in 26.47 naar reekswinst, goed voor de 9de tijd in totaal.

Lees meer »

BK VELDLOPEN: INTERCLUBKLASSEMENT

Vandaag nog meer goed nieuws. Eendracht Aalst eindigt als beste club van het BK Veldlopen. Zowel bij de mannen (Ruben Verheyden, Marius De Bruyn en Simon Meganck) als bij de vrouwen (Mariska Parewyck, Lotte Vonck en Jolein De Rocker) worden we Belgisch kampioen op de korte cross, om zo ook in de totaalstand als beste club te eindigen. Een unicum! Klik op de afbeelding om het resultaat te bekijken.

Of bekijk alle resultaten via volgende link: https://www.atletiek.be/competitie/atleten/veldlopen

 

Lees meer »

BK VELDLOPEN in BRUSSEL: EA indrukwekkend!

Op zondag 6 maart 2022 stonden de Belgische veldloopkampioenschappen op het programma in Brussel. Brussel, gekend als één van de zwaarste omlopen, kon rekenen op een massa volk en een stralend zonnetje. Eendracht Aalst kwam er nog eens naar voor als één van de beste clubs van het land. Op de korte cross werd Ruben Verheyden 2de, Marius De Bruyn 7de en Simon Meganck 9de. Wat een schitterend team-resultaat, met 3 in de top10! Bij de dames korte cross schitterden Mariska Parewyck (5de) en Lotte Vonck (9de) in de top10. Jolein De Rocker werd 34ste. Bij de cadetten dames schitterde Anna Ornelis als 5de. Ze mocht er tevens de trui van de Crosscup in ontvangst nemen als eindwinnaar. Bij de cadetten jongens liep Renu De Samblancx een fantastische race en werd knap 5de. Matthias Meert liep ook een dijk van een wedstrijd en eindigde 11de! Tom Verheyden koos voor de 10km lange cross en deed het zeer goed als 6de belofte! Esther Callebaut eindigde knap 9de bij de miniemen. Mats Meganck werd 16de bij de scholieren. Fien en Noah Van Win hadden nog ski-benen mee, terwijl Fenna De Samblancx als 2de benjamin over de meet kwam! Wat een talent bij de club!

 

Herbekijk de race van de korte cross mannen: https://www.youtube.com/watch?v=6vvnryjvgDY

Herbekijk de race van de korte cross dames: https://www.youtube.com/watch?v=U50kWIVu_S4

Alle resultaten: https://www.runningresults.be/resultaten/2022ccbrusselresultsnl

 

Lees meer »

STERKE CADETTEN AFLOSSINGSPLOEG 4x200m

Op de Buffalo meeting in Gent behaalden de cadetten jongens de 3de plaats op de 4x200m. Met 1.41.75 liepe Marty Van Herreweghe, Niels De Tandt, Alec Unal en Louis Van Herreweghe tevens naar een nieuw clubrecord.

Lees meer »

BK UNIVERSITAIREN INDOOR: STIJN BRONS

Op vrijdagavond 4 maart stonden de Universitaire kampioenschappen indoor op het programma. Stijn Van Nieuwenhove maakte er zijn comeback van na bijna anderhalf jaar blessureleed. Hij deed het uitstekend met een 3de plaats op de 800m in 1.55.67. Victor Bettens koos voor de 400m en liep er een nieuw indoor PR met 51.66. Dries Van Nieuwenhove liep de 200m in 22.13. Proficiat mannen.

Lees meer »
Februari 2022

RUBEN VERHEYDEN BELGISCH KAMPIOEN 1500m INDOOR

Op zaterdag 26 februari 2022 vond in Louvain-La-Neuve het Belgisch Kampioenschap Alle Categoriën indoor plaats. Eendracht Aalst was met 3 atleten aanwezig. Ruben Verheyden verlengde zijn titel van vorig jaar op de 1500m door te winnen in een sterke 3.43.00. Dries Van Nieuwenhove liep de 400m en startte als een speer, het leverde hem met 49.13 de 2de plaats in zijn reeks en 6de plaats in totaal op. Victor Bettens liep op de 800m in 2.00.37 als 7de binnen in zijn reeks, goed voor de 14de plaats in totaal.

 

Lees meer »

EA indoormeeting

Op zaterdag 26 februari ging de EA indoormeeting door in de Gentse Topsporthal. We willen langs deze weg iedereen bedanken voor zijn deelname en zijn hulp. Het werd een geslaagde meeting met veel goede resultaten. Alle resultaten zijn te vinden op www.atletiek.nu Bedankt en tot in de zomer. Noteer alvast volgende data van meetings van EA. Klik op de afbeelding.

 

Lees meer »

CROSSCUP HANNUIT: HEEL WAT EREPLAATSEN

In Hannuit stond de voorlaatste editie van de Crosscup op het programma. Anna Ornelis liep opnieuw een heel sterke race, die ze als 3de (en 1ste eerstejaars) besloot bij de cadetten meisjes. Met deze prestatie haalt ze ook de eindoverwinning binnen op de Crosscup. Bij de cadetten jongens bevestigde Renu De Samblancx ook zijn stijgende conditie, door knap 8ste (en 2de tweedejaars) te eindigen. Op de korte cross kon Mariska Parewyck haar valpartij van vorige week rechtzetten en werd er knap 5de. Bij de mannen kwam Ruben Verheyden (6de en 5de Belg) zijn "indoor"benen in de cross testen. Marius De Bruyn deed hetzelfde met zijn "ski"benen. Hij werd 16de en 15de Belg. Simon Meganck liep op de lange cross naar de 15de en 10de Belg! Mats Meganck kwam als 22ste op 57 binnen. Alle andere resultaten via www.crosscup.be 

Lees meer »

Belgisch Kampioenschap indoor cadetten en scholieren.

Gent 19 en 20 februari 2022

Brons voor Louis Van Herreweghe.

De Topsporthal in Gent stond dit weekend klaar voor de cadetten en scholieren die hun Belgisch kampioenschap voor de boeg hadden. Op de eerst dag, de dag waar onze landgenoot Bart Swings een historische gouden medaille in de wacht sleepte op de Olympische winterspelen, kwamen er geen clubgenoten aan de start.

Echter op de 2e dag werden er wel 3 clubgenoten voor dit kampioenschap geselecteerd. De eerste die in actie kwam was Louis Van Herreweghe op de 60 m. Hij liep in de eerste reeks een mooie 3e plaats met een tijd van 7”83, wat echter niet goed genoeg was voor de finale, hij kwam 2/10 seconde tekort hiervoor. In totaal werd hij 14e. Ook in het verspringen werd Louis geselecteerd, bij de kampnummers is het niet evident om geselecteerd te worden aangezien slechts de 10 beste worden weerhouden. Louis legde een regelmatig parcours af met sprongen tussen de 5m45 en 5m59. Echter in de laatste sprong ontbond hij zijn duivels en verbeterde hij zijn prestatie door 5m74 ver te springen. Dit leverde hem een mooie 3e plaats op en kan dus de bronzen medaille in de wacht slepen.

Later in de namiddag  werd de 400m gelopen. Bij de scholieren meisjes kwam Hannelore Heymans in actie en eindigde op een 6e plaats in een tijd van 60”05. Bij de scholieren jongens kregen we het debuut op de 400m indoor van Xando Depoortere. Bij 59”02 stopte zijn chrono.

Lees meer »

VELDLOOP LOKEREN: TOM VERHEYDEN KNAP 3de

Op de veldloop in Lokeren is Tom Verheyden erin geslaagd knap 3de te worden op de korte cross. Op de lange cross behaalden Ward Oosterlinck (7de) en Yannick Van Lunter (11de) knappe ereplaatsen. Bij de miniemen werd Fien Van Win 4de en Linde De Bruecker 8ste. Bij de cadetten jongens Matthias Meert 9de en Noah Van Win 12de. Alle andere resultaten zijn te vinden op atletiek.nu

Lees meer »

Ruben op internationale meeting Lievin/FRA

De internationale meeting in Lievin was vorig jaar de beste van de wereld en dat zal dit jaar naar alle waarschijnlijk hetzelfde zijn. Zo liep Jacob Ingebrigtsen er een nieuw wereldrecord op de 1500m en was de zaal reeds weken op voorhand uitverkocht met 5.000 uitzinnige fans. Ruben Verheyden had ook de eer hier te mogen starten op de ongebruikelijke 2000m. Ruben liep een heel sterke race en eindigde in 5.04.87. Als je weet dat het Belgische record van Miel Puttemans op 5.00.00 staat sedert 49 jaar, kan je wel inschatten dat dit ook een nieuw clubrecord is.

Lees meer »

Training 18/02

Door het voorspelde stormweer zal de training van vrijdag 18/02 niet doorgaan. Bedankt voor het begrip!

Lees meer »

Jury gezocht!

Wil jij je favoriete sport helpen en jurylid worden binnen de atletiek? Wist je dat de opleiding tot Clubjurylid maar 1 halve dag in beslag neemt? Dat valt toch reuze goed mee! Voor meer info neem je best een kijkje op de site van de VAL waar alles mooi staat uitgelegd. Met vragen kan je steeds bij Sam (sam@eendrachtaalst.be) of Jos (jos@eendrachtaalst.be) terecht.

 

Lees meer »

VLAAMS KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN + CROSSCUP in DIEST

Anna Ornelis loopt een perfect ingedeelde wedstrijd en eindigt als 3de overall, 1ste eerstejaars en Vlaams kampioen! Esther Callebaut werd tevoren al knap 5de bij de miniemen, Fenne Sienaert nam er ook een ferme training bij op uithouding. Renu De Samblancx knap 8ste bij de eerstejaars cadetten. Mariska Parewyck goed mee in de kopgroep, maar halfweg pech door valpartij, superjammer gezien de huidige form, ook Lotte Vonck kende niet haar dagje, net als Jolein de Rocker die wel goed bleef strijden. Bij de mannen was Ruben Verheyden goed mee na de start, maar het 2de groepje van plaats 3 tot 9 bleek vandaag meer correct. Simon Meganck draaide ook vlot mee in dat groepje, op weg naar de 6de plaats, maar op de meet nog één plaatsje erbij. Boosterprik nu volledig van de baan om op het langer werk te gaan scoren! Tom Verheyden liep ook opnieuw een sterke race, die hij als 27ste (18de Vlaming) op 82 inschrijvingen eindigde.

Lees meer »

Belgisch Kampioenschap Meerkamp + extra loopnummers

Op zaterdag 12 en zondag 13 februari werd het Belgisch kampioenschap meerkamp indoor georganiseerd in de Topsporthal te Gent. Onze scholier Tycho De Feyter kwam hier in actie. In zijn eerste nummer, de 60m, liep hij een sterke wedstrijd en verbeterde hij zijn PR naar 7”73, wat hem 640 punten opleverde. Het tweede nummer was het verspringen, hierin kwam 5m71 als beste sprong achter zijn naam, goed voor 525 punten. Door een eerder verstuikte voet kon hij niet alles uit de kan halen. Bij het kogelstoten wierp hij het 5 kg zware tuig 11m12 ver (553 punten). In het laatste nummer van de eerste dag, het polsstokspringen, speelde zijn verstuikte voet weer op en met 3m00 (357 punten) moest hij tevreden zijn. Voor de tweede dag moest Tycho verstek geven door te veel last van de verzwikte voet. Op dat ogenblijk stond hij op een 9e plaats.

 

Tijdens de pauzemomenten in dit kampioenschap werden er voor het eerst extra nummers ingevoegd. Dit om de atleten de gelegenheid te geven om een goede tijd te lopen voor de komende Belgische kampioenschappen indoor. De gekozen nummers kwamen nog niet veel in aanbod tijdens het huidige indoorseizoen. Er werd ook een 400m georganiseerd waar onze Dries Van Nieuwenhove schitterde. Hij imponeerde deze wedstrijd en liep een mooi clubrecord met een tijd van 48”13 wat maar liefst 7/10 second sneller is dan het vorige clubrecord dat  nog op naam van Danny Roelandt stond. Een klein wist-je-datje het persoonlijk record van Dries outdoor bedraagt 48”16, dus we mogen stellen dat hij komende zomer ook zijn PR zal aanscherpen!

 

Lees meer »

Ruben op Internationale meeting in Dortmund/GER

Op zaterdag 12 februari trok Ruben Verheyden naar Dortmund om er opnieuw een internationale 1500m af te werken. Ruben liep een sterke race, maar kwam de laatste ronde een tikkeltje te kort voor de WK limiet (3.39). Toch behaalde Ruben opnieuw een absolute toptijd en met 3.40.90 verbetert hij opnieuw zijn eigen clubrecord van vorige week.

Met deze chrono staat Ruben 12de allertijden in België en duikt hij de top100 van de wereldranglijst (beste 5 prestaties afgelopen jaar) binnen en staat nu 83ste.

Deze ranglijsten zijn te vinden via volgende link: 

https://www.worldathletics.org/world-rankings/1500m/men?regionType=world&page=1&rankDate=2022-02-15&limitByCountry=0 

Lees meer »

CROSS HAMME: MATS MEGANCK WINT

Op zondag 6 februari stond de Veldloop van Hamme op de agenda. Deze mag gerust doorgaan als één van de zwaarste (modder) omlopen van het land. De Eendrachters deden het opnieuw voortreffelijk. Mats Meganck kon er zijn eerste overwinning ooit opstrijken bij de scholieren jongens. Maar ook Lotte Vonck was in zeer goede doen, zij werd 2de bij de seniors dames lange cross. Tom Verheyden leek ook op weg naar een podiumplaats op de lange cross mannen, tot een valpartij hem als 6de deed aankomen. Yannick Van Lunter werd er knap 9de. Marc Vanderhoeven was dan weer outstanding bij de masters M50. Alle andere resultaten zijn te vinden via atletiek.nu 

Lees meer »

Ruben op Internationale meeting in Miramas/FRA

Op vrijdag 4 Februari kreeg Ruben Verheyden de kans om te starten op de internationale meeting in Miramas/FRA. Ruben deed het uitstekend en eindigde gedeeld 3de in 3.40.97, meteen goed voor een nieuw clubrecord (was van Bart Meganck) en de 22ste prestatie op de huidige wereldranglijst.

Lees meer »
Januari 2022

Kampioenschap van Vlaanderen Alle Categorie├źn

Afgelopen zondag, 30 januari 2022, werd in de Topsporthal te Gent het Kampioenschap van Vlaanderen A.C. georganiseerd.

Tijdens dit kampioenschap treden er verschillende atleten van onze club in actie.

Onze eerste clubgenoot, Sven Jacobs kwam uit in de 60m horden en kwalificeerde zich voor de finale, echter in de laatste meters liep hij een blessure op in de hamstring en kon dus zijn deelname in de finale niet verdedigen. Hij realiseerde een tijd van 8”79 (de 7e tijd).

Dus ook het hoogspringen moest hij laten voorbij gaan. Hopelijk volgt een snelle revalidatie.

In de 800m bij de dames realiseerde Ilkje De Vlieger een tijd van 2’21”04, waarmee ze op een 6e plaats eindigde.

In dat zelfde nummer bij de heren stonden er Eendrachters aan de start, beiden kwamen uit in de 2e reeks, waarin er van bij de start een stevig tempo werd gelopen.

De Gentenaar Tibo De Smet liep een beresterke wedstrijd, hij liep Ivo Van Damme uit de top-10 allertijden op dit nummer. In zijn zog liep Ruben Verheyden ook zeer sterk en eindigde 2e met een tijd van 1’49”18, wat een verbetering van ons clubrecord is met meer dan 2 seconden. Dit stond reeds sinds 1994 op naam van Bart Meganck! Verder in dezelfde reeks eindigde Victor Bettens op een 9e plaats met een tijd van 1’59”26.

Later in de namiddag kregen het wederoptreden van onze juniore Jane Silverans die in de 200m een behoorlijk tijd van 26”90 liep.

Onze laatste clubgenoot kwam uit op de sterk bezette 400m. Dries Van Nieuwenhove liep in de sterkste reeks een zeer goed tijd van 49”21 en behaalde daarmee de bronzen medaille.

Lees meer »

Medewerkers gezocht

Voor onze verschillende organisaties doorheen het jaar zijn wij steeds op zoek naar vele helpende handen. Om de druk op onze vaste medewerkers en trainer te verlichten willen wij graag een oproep doen voor nieuwe enthousiaste medewerkers die ook enkele keren kunnen bijspringen! Dit kan zeer gevarieerd zijn van bijvoorbeeld training geven, meewerken op een wedstrijd (toog, inkom of op het terrein zelf), begeleider op onze kampen (16+) of met andere woorden voor ieder wat wils. Denk jij dat je onze club kan helpen of heb jezelf een tof idee? Laat dan zeker iets weten door het juiste onderstaande formulier in. Wil je graag training komen geven in onze club, aansluiten als Jurylid (Meer info) of graag nog wat meer info stuur dan een mailtje naar sam@eendrachtaalst.be (Klik op de titel voor de formulieren)

Lees meer »

Valckenier Running Tour 2022

De Dirk Martens Corrida Aalst was de eerste manche van de Valckenier Running Tour. De Valckenier Running Tour verzamelt de loopwedstrijden in de Denderstreek. Loop gerust eens mee op één van deze organisaties. De Groenloop zal de laatste manche zijn voor 2022. Nadien volgt er wel nog een slotmanche, waar alle regelmatige deelnemers beloond zullen worden met een mooie running T-shirt met lange mouwen en een spaghettike. Meer info via www.valckenierrunningtour.be 

 

Lees meer »

GESLAAGDE DIRK MARTENS CORRIDA 2022

Het is geen sinecure om vandaag iets te organiseren met alle richtlijnen rond Corona. Toch heeft onze club Eendracht Aalst heel wat inspanningen gedaan om de Dirk Martens Corrida toch te kunnen laten doorgaan. Bedankt aan alle deelnemers en medewerkers, het was een geslaagde editie. Hopelijk zijn jullie volgend jaar ook weer van de partij!

 

Alle uitslagen kunnen jullie vinden op deze site, bij "wedstrijden"!

 

Onze club deed het uitstekend, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. Zo werd de 3km een clean sweep bij de dames met Mariska Parewyck, Jolein De Rocker en Ilkje De Vlieger. Bij de mannen was Glenn Philips de beste. Op de 6km stond er geen maat op Wouter Goossens. Op de hoofdafstand was Team Vijverman heer en meester met de top 4 van Ward Oosterlinck, Yannick Van Lunter, Jordi Van Bossuyt en Koen Van Herzele. Proficiat allemaal!

Lees meer »

Simon wint Cross Zottegem

De Eendrachters kon dit jaar niet alleen op de Dirk Martens Corrida aan de slag gaan, ook de traditionele veldloop in Zottegem, gekend als één van de zwaarste omlopen, stond op de agenda. Simon Meganck won overtuigend de lange cross bij de mannen. Bij de cadetten meisjes werd Anna Ornelis verdiend 2de en haar zus Julie Ornelis 3de bij de scholieren meisjes. Renu De Samblancx liep weer een sterke wedstrijd, maar helaas was het ook weer die vervelende 4de plaats. Ook Mats Meganck sloot de cross bij de scholieren af als 4de, net als Mats De Meeter bij de miniemen. Fenna De Samblancx was dan weer outstanding bij de benjamins (1ste) en Marc Vanderhoeven werd knap 2de bij de masters. Matthias Meert werd 9de bij de cadetten jongens. Alle andere resultaten via www.atletiek.nu 

Lees meer »

KVV Indoor Cad Schol 2022

De officiëlen en de medewerkers hadden een lange dag voor de boeg voor dit kampioenschap. De eerste start werd om 09u30 in de morgen gegeven en het laatste startschot weerklonk om 21u00 in de Topsporthal te Gent. Vanwege de beperkte toegankelijkheid in de Topsporthal ,omwille van de huidige coronamaatregelen, werd het uurrooster wat langer als in normale omstandigheden. Zes van onze atleten werden geselecteerd in dit toch niet zo normale kampioenschap.

De eerste atleet die in actie kwam was Louis Van Herreweghe die zich met een mooie tijd van 7”82 selecteerde voor de finale, die later in de voormiddag werd gelopen. In deze finale werd Louis mooi 5e in een tijd van 7”78. Tussen de reeksen en de finale van de 60m kwam Louis ook uit in het verspringen waar hij met 5m33 op een goede 5e plaats eindigde.

Bij de cadetten meisjes kwam Anouk Casier in actie. Op de 60m eindigde ze met een tijd van 9”02. Later in de avond won ze mooi haar reeks in de 200m met een tijd van 28”93, waarmee ze de 18e plaats in beslag nam. De eerste scholier die in dit kampioenschap zijn best beentje mocht voorzetten was Xando Depoortere. Hij realiseerde een tijd van 7”81 op de 60m. Later in de avondsessie kwam hij ook uit op de 200m waar hij een tijd van 25”88 klokte.

Onze meerkamper Tycho De Feyter startte sterk in de 60m horden en kon zich kwalificeren voor de finale met een tijd van 9”23. In de finale verbeterde hij zijn tijd nog , door als 7e te eindigen in een tijd van 9”17. Onze 2e scholier kwam uit in het hoogspringen. Noah De Winter een beetje geplaagd door een lichte kwetsuur behaalde een 6e plaats met een sprong over 1m65. De enige scholiere bij de meisjes was Hannelore Heymans. Zij kwam uit in de 400m en kaapte de 4e plaats weg in een tijd van 60”35

Lees meer »

DIRK MARTENS CORRIDA AALST PLAN 3/6/12km

Komende zondag zijn jullie welkom op de 24ste Dirk Martens Corrida te Aalst. De omloop is identiek aan de afgelopen jaren. Klik op de afbeelding om ze groter te zien te krijgen. Inschrijven bij voorkeur online/op voorhand. 

Opgelet, door Corona is er geen douche, kleedkamers, vestiaire, bevoorrading. Alsook mogen er geen supporters bij de start/aankomst. Hou je CST ticket klaar bij de aanmelding. De aanmeldingen en prijsuitreiking is ook op de Grote Markt (oud-stadhuis). 

Inschrijven via https://ea.mypreview.be/ 

Lees meer »

PK Veldlopen: 5 titels, 4x zilver, 1x brons

Wat een sterke prestaties op het PK Veldlopen te Maldegem! Vooreerst proficiat aan alle bijna 50 deelnemers van de club! Goed gedaan, allemaal. Hieronder nog even de top10 uitschieters van de club.. Het begon meteen straf met een 1ste en 2de plaats van benjamins Yasmin Barbé en Fenna De Samblancx. Bij de pupillen Kobe De Bruecker 9de. Bij de miniemen meisjes werd het clubklassement gewonnen. Dat kon ook haast niet anders met zilver voor Fien Van Win (eerstejaars) Esther Callebaut (tweedejaars), aangevuld met een knappe 10de plaats van Fenne Sienaert. Bij de jongens vloog Mats De Meeter erin, hij werd beloond met een 9de plaats en ook zijn trainingsgenoten deden het voortreffelijk enkele plaatsjes verder.

Bij de cadetten meisjes liep Anna Ornelis naar een knappe 3de plaats. Bij de jongens liep Renu De Samblancx een heel sterke race, helaas op de meet net geen podium (4de). Noah Van Win liep een goed ingedeelde race en kwam als 10de binnen. Bij de scholieren meisjes strandde Julie Ornelis op enkele seconden van het podium als 4de. Mats Meganck liep een dijk van een wedstrijd en werd knap 2de. Masters Koen Gardeyn (M50) en Marc Vanderhoeven (M60) waren outstanding in hun categorie.

Bij de seniors lange cross een heel sterk bezette en spannende race, waarbij Simon Meganck knap 2de werd. Ward Oosterlinck vervolmaakte de top10 en Eendracht Aalst kon het clubklassement opnieuw winnen. Goed gedaan aan het hele team. Op de korte cross heerste Mariska Parewyck bij de dames, terwijl ook Jolein de Rocker een geslaagd debuut maakte met een 8ste plaats. Op de korte cross bij de mannen zegevierde Marius De Bruyn vlot. Tom Verheyden maakte er ook al een prima debuut van met een 7de plaats. Alle andere resultaten via atletiek.nu. 

Lees meer »

DIRK MARTENS CORRIDA AALST

Op zondag 23 januari 2022 gaat de 24ste Dirk Martens Corrida door te Aalst.

Inschrijven: KLIK HIER (en klik op de afstand)

 

Wedstrijd gaat door volgens de op dat moment geldende Corona richtlijnen:

  • CST scan bij aanmelding
  • Mondmasker verplicht, enkel niet meer tijdens het sporten
  • Geen toeschouwers in de start- en aankomstzone
  • Er zullen geen kleedkamers, douches of vestiaire zijn
Lees meer »
December 2021

ANNA WINT CROSS GIERLE

Na de aflassing van de wedstrijden in Berlare en Ertvelde, trokken enkele Eendrachters iets verderop. Zo vonden ze in de mooie Kempen de Vossecross in Gierle. Anna Ornelis won er overtuigend haar 2de wedstrijd van het seizoen bij de cadetten meisjes. Renu De Samblancx ging vlot mee in de kopgroep en werd uiteindelijk knap 8ste. Julie Ornelis liep een verstandige race en kwam als 9de over de meet. Verder nog een heleboel ereplaatsen bij de seniors en de masters heren. Uitslagen via www.atletiek.nu 

Lees meer »

RUBEN PAKT BRONS MET BELGISCH TEAM

Op het Europees Kampioenschap Veldlopen in Dublin is Ruben Verheyden erin geslaagd samen met Elise Vanderelst, Vanessa Scaunet en Stijn Baeten BRONS te pakken op de Mixed Relays, een aflossing met 2 mannen en 2 vrouwen. Ruben liep als 2de loper van het team en bracht het team in ideale positie. Met Brons werden de verwachtingen ruimschoots ingelost. Proficiat!

Lees meer »

KERSTCROSS TVV GOEDE DOEL

Ook dit jaar zal de kerstcross er anders uitzien dan wat we gewoon zijn. Geen wedstrijd en geen kerstbar met hapjes en drankjes. Dit omwille van de huidige geldende Corona maatregelen.

Omdat we onze atleten wel hun "kerstcross" willen geven, zal elke groep zelf onderling tijdens een training een cross houden. Eentje zonder toeschouwers en zonder druk van supporters.

Maar hoe steunen we dan het goede doel? En welk goed doel hebben we gekozen?

We organiseren een Lotus koekjesverkoop en de opbrengst hiervan gaat naar de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het OLV Ziekenhuis te Aalst. 

Als ambulante dienst van zelfstandige psychiaters en psychologen werken ze dagelijks met kinderen en jongeren met emotionele problemen, ontwikkelingsproblemen, gedragsproblemen enzovoort...  Jaarlijks houden ze samen zo'n 8000 consultaties en proberen ze zo de schrijnend lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg bij kinderen en jongeren te verkleinen.

Met jullie steun zouden ze in staat zijn om nieuw testmateriaal en therapeutisch materiaal aan te kopen om kinderen en jongeren zo nog gerichter en efficiënter te kunnen helpen.

Bestellen kan tot vrijdag 14 januari 2022.  Bestelling af te halen op vrijdag 4 februari (tijdens de trainingsuren).

We hopen een mooie bedrag te kunnen overhandigen tijdens de Dirk Martens Corrida op zondag 23 januari op de Grote Markt te Aalst. Laten we hopen dat deze zal kunnen doorgaan.

Lees meer »

EA OPPERMACHTIG IN OUDENAARDE

De veldloop in Oudenaarde werd door de lokale club KASVO hertekend en ook de omloop lag er nog behoorlijk goed bij, ondanks de slechte weersomstandigheden de afgelopen weken. EA was uiteraard present en het regende opnieuw goede prestaties. Simon Meganck kon de lange cross winnen, na een spannende strijd met Nathan Sevenois, Arno De Feyter en Ward Vanderkelen. Marius Debruyn won de korte cross overtuigend voor de revelatie van Roeselare, Lennert Dewulf. Anna Ornelis liep een ganse wedstrijd op kop, maar zag zich uiteindelijk toch als 2de over de meet. Ook de cadetten jongens deden het uitstekend met een strijd voor de 3de plaats tussen Renu De Samblancx en Matthias Meert. Ook de jeugd was helemaal vooraan te vinden met Fenna De Samblancx (1ste) en Yasmin Barbé (2de) bij de benjamins, Kobe De Bruecker 5de bij de pupillen, Esther Callebaut (2de) en Fenne Sienaert (5de) bij de miniemen. Tom Verheyden debuteert als 10de op zijn eerste lange cross bij de seniors. Marc Vanderhoeven knap 9de bij de masters. Daarboven nog een heleboel ereplaatsen en sterke staaltjes van karakter gezien! Proficiat aan alle deelnemers!

Lees meer »

RUBEN NAAR EK VELDLOPEN IN DUBLIN

Na zijn uitstekende prestatie in Roeselare, kreeg Ruben Verheyden vandaag de bevestiging voor deelname aan het Europees Kampioenschap Veldlopen te Dublin/IRL. Ruben zal er samen met Stijn Baeten, Elise Vanderelst en Vanessa Scauet de Belgische kleuren verdedigen op de Mixed Relay. Succes Ruben!

Lees meer »
November 2021

CROSSCUP ROESELARE

De Crosscup in Roeselare telt elk jaar als de selectiecross om zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap veldlopen. Alle toppers tekenden er dus present op een ongezien, zware (modder)omloop. Ook Eendracht Aalst had weer een grote delegatie aan de start. Op de korte cross kon Ruben Verheyden de wedstrijd winnen voor Stijn Baeten en Robin Hendrix. Ook Marius De Bruyn was sterk en finishte als 7de. Bij de vrouwen startte Mariska Parewyck goed en kwam uiteindelijk als 7de over de streep. Simon Meganck deed het ook al uitstekend, door op de lange cross als 15de en 6de belofte te passeren. Ook Anna Ornelis was andermaal in goede doen, zo liep ze als 6de binnen. Proficiat aan iedereen. Alle andere resultaten via www.crosscup.be 

Lees meer »

VELDLOOP VILVOORDE: Esther en Fenne sterk

In Vilvoorde stond de mooie cross in domein de drie fonteinen op het programma. Onze miniemen meisjes waren andermaal "on fire"! Esther Callebaut won overtuigend en clubgenote Fenne Sienaert werd al even knap 3de. Met 2 van Eendracht Aalst dus op het podium! Verder een heleboel ereplaatsen. Meer info via https://www.sparta-vilvoorde.be/

Lees meer »

invoering UITPAS

Vanaf dit seizoen zal onze club gebruik maken van de UITPAS. Iedereen die dit wenst zal dus bij zijn/haar inschrijving punten kunnen verdienen op deze UITPAS. Voor dit seizoen zullen dit 24 punten zijn, ook andere activiteiten die door de club georganiseerd worden zullen hiervan gebruik maken. Ook mensen die recht hebben op kansentarief zullen dit door deze invoering kunnen gebruiken bij onze club, zo kunnen we als club ook jongeren in armoede de kans geven om mee te sporten. 

BELANGRIJK: Voor iedereen die zich heeft ingeschreven vóór 23/11/2021 en zijn/haar UITPAS wilt koppelen aan de inschrijving, gelieve dit formulier in te vullen en dan wordt dit in orde gebracht. Ook voor wie recht heeft op kansentarief zal dit voor seizoen 2021-2022 worden rechtgezet nadat u dit formulier heeft ingediend. Wie na deze datum inschrijft kan zijn/haar kaartnummer direct meegeven in het inschrijvingsformulier.

Lees meer »

VELDLOOP DEINZE: Fien wint, Simon 3de

De veldloop van Deinze is traditiegetrouw één van de drukste van het jaar met meer dan 1.000 inschrijvingen. Onze club kon een knappe overwinning van Fien Van Win bij de miniemen meisjes laten optekenen. Ook Simon Meganck is terug van weggeweest. Na een knappe race werd hij 3de op de lange cross. Fenna De Samblancx kwam knap als 2de over de meet bij de benjamins. Eerstejaars Matthias Meert werd 9de bij de cadette jongens. Er werden nog heel wat goede prestaties afgeleverd, proficiat aan IEDEREEN! Alle uitslagen via www.atletiek.nu 

Lees meer »

Veldloop Lebbeke: EA indrukwekkend

Atletiekclub Eendracht Aalst indrukwekkend op de veldloop van Lebbeke, zowel kwantitatief als kwalitatief! Maar liefst 68 deelnemers van EA! Een klinkende overwinning van Anna Ornelis bij de cadetten meisjes en Yasmin Barbé bij de benjamins, een 2de plaats voor Fien Van Win bij de eerstejaars miniemen, Julie Ornelis bij de scholieren en Marc Vanderhoeven bij de masters M50. 3de plaatsen voor Esther Callebaut bij de tweedejaars miniemen, Lucas Vidal bij de eerstejaars pupillen, Xander De Bolle bij de tweedejaars pupillen, Mats De Meeter bij de eerstejaars miniemen, Mats Meganck bij de scholieren.. Om nog maar te zwijgen van de massa ere-plaatsen.. Kobe De Bruecker 4de bij de pupillen, Matthias Meert 4de bij de cadetten jongens, Noah Van Win 8ste bij de cadetten, Fenne Sienaert 4de bij de miniemen, Simon Bauwens 9de bij de miniemen, Ilkje De Vlieger 4de korte cross seniors, Koen Gardeyn 4de bij de masters M35, Jordi Van Bossuyt 7de lange cross seniors,.. en ga zo maar door!! Wat een straf weekend! Proficiat aan iedereen!! #eendrachtmaaktmacht

Lees meer »

Sint-Maarten

Op 12/11/2021 kwam Sint-Maarten langs op de atletiekpiste om de brave atleetjes van onze club een cadeautje te geven. Hij heeft ons ook bevestigd dat er in onze club geen stoute kindjes waren afgelopen jaar. Van KAN tot de trainers zijn gepasseerd bij de goede man.

Lees meer »

VELDLOOP MECHELEN

Enkele Eendrachters trokken naar Mechelen, met zijn 1284 deelnemers, vermoedelijk de grootste van het land. Renu De Samblancx (8ste) en Victor Bettens (9de en 1ste junior) debuteerden uitstekend als eerstejaars in de top. Maar de atlete van de dag, was sowieso Lotte Vonck, die de hoofdwedstrijd, de lange cross bij seniors dames, vlot kon winnen. Birgit werd 4de seniore.

 

Lees meer »

CROSSCUP MOL

Op de Crosscup in Mol komen de beste atleten van gans België samen om strijd te leveren in het veld. Bij de cadetten meisjes was Anna Ornelis (als eerstejaars dan nog) enorm sterk en werd er knap 3de. Op de korte cross bij de mannen nam Ruben Verheyden mee de wedstrijd in handen en werd beloond met een knappe 3de plaats, op een te zware omloop voor hem. Marius De Bruyn mistte zijn start, maar kwam heel sterk terug en eindigde bijzonder knap als 6de, ook Simon Meganck is goed op weg om weer helemaal top te zijn, hij werd knap 9de in dit sterk deelnemersveld en zonder een zomer in zijn benen. Ook bij de dames korte cross waren we zeer goed in beeld. Mariska Parewyck werd knap 4de en Lotte Vonck kon zeer sterk opschuiven naar de 6de plaats. Verder nog heel wat knappe ereplaatsen.

Meer via www.crosscup.be 

Lees meer »
Oktober 2021

HALLOWEENTRAINING - vrijdag 29 oktober

Op 29/10/2021 houden we een Halloweentraining voor kangoeroes en benjamins. Kinderen mogen in thema verkleed komen maar ze moeten wel goed kunnen bewegen. Een lichtje per kind is een must voor deze training: zaklamp, hoofdlamp, ...

 

Na de training is er heksensoep (pompoensoep) voor de atleetjes en ook tegen een kleine bijdrage voor de ouders, dus welkom op ons heksenfeestje!

Lees meer »

EA 6de op EKIDEN

Eendracht Aalst heeft op de DHL Ekiden, tevens het Belgisch kampioenschap Ekiden een zeer sterke prestatie neergezet. Zo kwam het team goed in beeld en werd uiteindelijk 6de overall (5de atletiekclub). Ruben Verheyden kwam als eerste de wisselzone binnen na 5km (tempo 2.51/km). Jonas Colyns liep een sterke 10km (tempo 3.09/km) als 9de, Marius De Bruyn liep de 2de tijd van zijn 5km run (tempo 2.50/km), Jordi Van Bossuyt liep een uitstekende 10km als 8ste (tempo 3.11/km), Tom Verheyden vervolgde als 8ste op zijn 5km run (tempo 3.06/km), Wouter Goossens finishte met de 7de tijd (tempo 3.13/km). Dit zestal realiseerde een totaaltijd van 2u16.14, een verpulvering van het vorige record 2u23.05 (was van Kim Barbé, Wim Van De Verre, Stijn Beerens, Jo Grieten, Lieven Vandenbroucke en Stijn Daelman uit 2009).

Lees meer »

JEUGD NAAR BELLEWAERDE

Vandaag werden de regelmatige jeugdatleetjes beloond met een uitstap naar Bellewaerde! Proficiat aan alle atleetjes en bedankt aan de trainers en begeleiders. Eendracht maakt macht :-)

Lees meer »