Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst

Inschrijving seizoen

2021-2022

 


JEUGDTRAINERS GEZOCHT

Doordat onze club blijft groeien en veel jeugdatleten telt, zijn we nog op zoek naar bijkomende jeugdtrainers.  Interesse? Of ken je iemand? Laat het ons weten op bestuur@eendrachtaalst.be

Schrijf je nu in voor 4 proeftrainingen

Vanaf geboortejaar 2016 en ouder

Woensdag en vrijdag om 18u

Vooraf registreren via onderstaande link.

Van zodra ingeschreven en betaald kan er gestart worden.  Er wordt geen bevestigingsmail gestuurd.

November 2021

VELDLOOP VILVOORDE: Esther en Fenne sterk

In Vilvoorde stond de mooie cross in domein de drie fonteinen op het programma. Onze miniemen meisjes waren andermaal "on fire"! Esther Callebaut won overtuigend en clubgenote Fenne Sienaert werd al even knap 3de. Met 2 van Eendracht Aalst dus op het podium! Verder een heleboel ereplaatsen. Meer info via https://www.sparta-vilvoorde.be/

Lees meer »

invoering UITPAS

Vanaf dit seizoen zal onze club gebruik maken van de UITPAS. Iedereen die dit wenst zal dus bij zijn/haar inschrijving punten kunnen verdienen op deze UITPAS. Voor dit seizoen zullen dit 24 punten zijn, ook andere activiteiten die door de club georganiseerd worden zullen hiervan gebruik maken. Ook mensen die recht hebben op kansentarief zullen dit door deze invoering kunnen gebruiken bij onze club, zo kunnen we als club ook jongeren in armoede de kans geven om mee te sporten. 

BELANGRIJK: Voor iedereen die zich heeft ingeschreven vóór 23/11/2021 en zijn/haar UITPAS wilt koppelen aan de inschrijving, gelieve dit formulier in te vullen en dan wordt dit in orde gebracht. Ook voor wie recht heeft op kansentarief zal dit voor seizoen 2021-2022 worden rechtgezet nadat u dit formulier heeft ingediend. Wie na deze datum inschrijft kan zijn/haar kaartnummer direct meegeven in het inschrijvingsformulier.

Lees meer »

VELDLOOP DEINZE: Fien wint, Simon 3de

De veldloop van Deinze is traditiegetrouw één van de drukste van het jaar met meer dan 1.000 inschrijvingen. Onze club kon een knappe overwinning van Fien Van Win bij de miniemen meisjes laten optekenen. Ook Simon Meganck is terug van weggeweest. Na een knappe race werd hij 3de op de lange cross. Fenna De Samblancx kwam knap als 2de over de meet bij de benjamins. Eerstejaars Matthias Meert werd 9de bij de cadette jongens. Er werden nog heel wat goede prestaties afgeleverd, proficiat aan IEDEREEN! Alle uitslagen via www.atletiek.nu 

Lees meer »

Veldloop Lebbeke: EA indrukwekkend

Atletiekclub Eendracht Aalst indrukwekkend op de veldloop van Lebbeke, zowel kwantitatief als kwalitatief! Maar liefst 68 deelnemers van EA! Een klinkende overwinning van Anna Ornelis bij de cadetten meisjes en Yasmin Barbé bij de benjamins, een 2de plaats voor Fien Van Win bij de eerstejaars miniemen, Julie Ornelis bij de scholieren en Marc Vanderhoeven bij de masters M50. 3de plaatsen voor Esther Callebaut bij de tweedejaars miniemen, Lucas Vidal bij de eerstejaars pupillen, Xander De Bolle bij de tweedejaars pupillen, Mats De Meeter bij de eerstejaars miniemen, Mats Meganck bij de scholieren.. Om nog maar te zwijgen van de massa ere-plaatsen.. Kobe De Bruecker 4de bij de pupillen, Matthias Meert 4de bij de cadetten jongens, Noah Van Win 8ste bij de cadetten, Fenne Sienaert 4de bij de miniemen, Simon Bauwens 9de bij de miniemen, Ilkje De Vlieger 4de korte cross seniors, Koen Gardeyn 4de bij de masters M35, Jordi Van Bossuyt 7de lange cross seniors,.. en ga zo maar door!! Wat een straf weekend! Proficiat aan iedereen!! #eendrachtmaaktmacht

Lees meer »

Sint-Maarten

Op 12/11/2021 kwam Sint-Maarten langs op de atletiekpiste om de brave atleetjes van onze club een cadeautje te geven. Hij heeft ons ook bevestigd dat er in onze club geen stoute kindjes waren afgelopen jaar. Van KAN tot de trainers zijn gepasseerd bij de goede man.

Lees meer »

VELDLOOP MECHELEN

Enkele Eendrachters trokken naar Mechelen, met zijn 1284 deelnemers, vermoedelijk de grootste van het land. Renu De Samblancx (8ste) en Victor Bettens (9de en 1ste junior) debuteerden uitstekend als eerstejaars in de top. Maar de atlete van de dag, was sowieso Lotte Vonck, die de hoofdwedstrijd, de lange cross bij seniors dames, vlot kon winnen. Birgit werd 4de seniore.

 

Lees meer »

CROSSCUP MOL

Op de Crosscup in Mol komen de beste atleten van gans België samen om strijd te leveren in het veld. Bij de cadetten meisjes was Anna Ornelis (als eerstejaars dan nog) enorm sterk en werd er knap 3de. Op de korte cross bij de mannen nam Ruben Verheyden mee de wedstrijd in handen en werd beloond met een knappe 3de plaats, op een te zware omloop voor hem. Marius De Bruyn mistte zijn start, maar kwam heel sterk terug en eindigde bijzonder knap als 6de, ook Simon Meganck is goed op weg om weer helemaal top te zijn, hij werd knap 9de in dit sterk deelnemersveld en zonder een zomer in zijn benen. Ook bij de dames korte cross waren we zeer goed in beeld. Mariska Parewyck werd knap 4de en Lotte Vonck kon zeer sterk opschuiven naar de 6de plaats. Verder nog heel wat knappe ereplaatsen.

Meer via www.crosscup.be 

Lees meer »
Oktober 2021

HALLOWEENTRAINING - vrijdag 29 oktober

Op 29/10/2021 houden we een Halloweentraining voor kangoeroes en benjamins. Kinderen mogen in thema verkleed komen maar ze moeten wel goed kunnen bewegen. Een lichtje per kind is een must voor deze training: zaklamp, hoofdlamp, ...

 

Na de training is er heksensoep (pompoensoep) voor de atleetjes en ook tegen een kleine bijdrage voor de ouders, dus welkom op ons heksenfeestje!

Lees meer »

EA 6de op EKIDEN

Eendracht Aalst heeft op de DHL Ekiden, tevens het Belgisch kampioenschap Ekiden een zeer sterke prestatie neergezet. Zo kwam het team goed in beeld en werd uiteindelijk 6de overall (5de atletiekclub). Ruben Verheyden kwam als eerste de wisselzone binnen na 5km (tempo 2.51/km). Jonas Colyns liep een sterke 10km (tempo 3.09/km) als 9de, Marius De Bruyn liep de 2de tijd van zijn 5km run (tempo 2.50/km), Jordi Van Bossuyt liep een uitstekende 10km als 8ste (tempo 3.11/km), Tom Verheyden vervolgde als 8ste op zijn 5km run (tempo 3.06/km), Wouter Goossens finishte met de 7de tijd (tempo 3.13/km). Dit zestal realiseerde een totaaltijd van 2u16.14, een verpulvering van het vorige record 2u23.05 (was van Kim Barbé, Wim Van De Verre, Stijn Beerens, Jo Grieten, Lieven Vandenbroucke en Stijn Daelman uit 2009).

Lees meer »

JEUGD NAAR BELLEWAERDE

Vandaag werden de regelmatige jeugdatleetjes beloond met een uitstap naar Bellewaerde! Proficiat aan alle atleetjes en bedankt aan de trainers en begeleiders. Eendracht maakt macht :-)

Lees meer »

Dag 2 PK AC Door EA

De 2e dag van het Provinciaal Kampioenschap werd door onze club georganiseerd in Ninove in samenwerking met de plaatselijk club VITA.

Ook hier kregen we schitterende weersomstandigheden.

Onze aanwezige atleten hebben ook hier mooie prestaties geleverd, waaronder verschillende Provinciale Kampioenen.

Een eerste gouden medaille kwam in handen van onze juniore Jane Silverans en dit op de 100m horden, waarin ze een tijd haalde van 17”53.

Ook in het verspringen kwam ze in actie en behaalde met een sprong van 5m05 (pr) een derde plaats.

Onze tweede provinciale kampioene werd Lotte Vonck en dit op de 1500m bij de senioren dames. Ze haalde solo een tijd van 4’41”62.

5 atleten behaalden een zilveren medaille :

Op de 100m behaalde Sympathie Abuinima bij de junioren een 2e plaats met een tijd van 11”90 en op de dubbele hectometer kwam hij na 23”89 op de eindmeet, wat hem een 3e plaats opleverde. Beiden een pr, na zijn pr van de 400m de dag ervoor.

In het hoogspringen voor de senioren heren sprong Sven Jacobs zich naar een 2e plaats met hoogte van 1m92. Sven kwam deze namiddag ook nog in actie op de 200m en behaalde een 6e plaats met een tijd van 23”94.

Lore Van den Bremt behaalde bij het speerwerpen voor de juniores met een worp van 21m51 de zilveren medaille binnen. Verder haalde Lore een 4e plaats in het verspringen met een sprong van 4m94.

Op de 400m kwamen respectievelijk Hannelore Heymans (sch) en Jolein De Rocker (sen) in actie en haalden beiden de 2e plaats met een tijd van 60”07 en 63”54.

Niet minder dan 6 atleten behaalden de bronzen medaille.

Eerder genoemden Jane Silverans in het verspringen en Sympathie Abuinima op de 200m.

Bij de cadetten heren liep Louis Van Herreweghe zowel in de reeksen als in de finale van de 100m op een derde plaats. Reeksen in een tijd van 12”25 en in de finale 12”07. In de 200m behaalde Louis een 4e plaats met een tijd van 25”12.

Ook bij de scholieren heren 100m kregen we 2 maal een derde plaats, hiervoor zorgde Alvin Bombole Mbenga, in de reeksen in een tijd van 11”59 (pr) en tijdens de finale 11”60.

Ook op de 200m haalde Alvin een mooie 3e plaats binnen, ditmaal eindigde zijn wedstrijd na 23”46 (pr).

Nog hoogspringers in actie tijdens dit kampioenschap, zowel Noah De Winter als Hendrik Wailly behaalden een mooie 3e plaats. Noah bij de scholieren met een sprong van 1m65 en Hendrik bij de senioren met 1m80. Hendrik liep ook nog de 200m in een tijd van 24”54 wat hem tot een 7e plaats bracht.

Verdere op te merken prestaties deze namiddag waren oa tijdens de 80m horden bij de cadetten meisjes waar Sarah Deschuyteneer haar pr verbeterde naar 13”40 en hiermee een 5e plaats behaalde. Heel kort volgend was de prestatie van Lou Sterck die met een tijd van 13”51 een zevende plek bezette.

De twee dames kwamen ook  in actie in het verspringen, waar ook beiden heel kort bij elkaar eindigden (4e en 5e). Sarah verbeterde terug haar pr met een sprong van 4m68 en Lou sprong net geen pr met 4m64.

Bij de cadetten heren toonden ook nog Xando Depoortere en Niels De Tandt hun snelle benen. Xando liep de 100m in 12”44 tijdens de reeksen en in de finale deed hij er 12”39 over en behaalde hiermee een 5e plaats. Niels kwam tijdens de reeksen na 12”55 over de meet , maar snelde in de finale naar een 4e plaats met 12”29.

Ook tijdens de 200m zagen we beide atleten in actie, hier liep Niels een tijd van 25”30, wat hem een 5e plaats opleverde, kort gevolgd door Xando die er 25”67 over liep en een 6e plaats behaalde.

Verder spurters in actie waren bij de scholieren Reinout Schellis werd 5e  op de 100m in 12”25 en Jaitse Bert Van de Walle op de 200m met een tijd van 23”80 goed voor een 4e plaats.

Op de 800m zagen we onze senior Ruben Redant in actie. Hij eindigde de wedstrijd op een 6e plaats met een tijd van 2’05”63.

Bij de cadetten 800m moest Mats Meganck jammer genoeg de strijd staken.

We mogen terugblikken op een geslaagd kampioenschap voor de mooie prestaties van onze aanwezig atleten.

Dit kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door de aanwezige juryleden, maar ook door de schitterende inzet van onze medewerkers, waarvoor hen van harte bedanken. Een “Merci” is zeker op zijn plaats!

Lees meer »

PK Oost-Vlaanderen Dag 1

Eendracht Aalst blijft een toonaangevende club, zelf al lieten heel wat topatleten van onze club deze (te) late afspraak op de kalender links liggen. Eerstejaars cadet Louis Van Herreweghe won het verspringen met 5m74. Jane Silverans knalde naar goud op de 200m bij de juniors in 25"79. Sven Jacobs won de 110mH bij de seniors in 15"56. Jolein De Rocker behaalde zilver op de 800m (2.24.01). Sympathie werd 3de op de 400m in 53.80. Senior Ruben Redant (4de op 1500m in 4.17) en scholiere Hannelore Heymans (4de op 800m in 2.23.44) haalden net niet het podium.

Lees meer »
September 2021

GROENLOOP: EA INDRUKWEKKEND

De Groenloop was toe aan zijn 33ste editie. Het slechte weer was van de partij, waardoor het een drassige omloop werd. Toch bleef het droog tijdens de wedstrijden zelf. De wedstrijden werden overheerst door de eigen atleten van Atletiekclub Eendracht Aalst, met zelfs soms het volledige podium in EA kleuren. Proficiat aan alle deelnemers en bedankt aan alle medewerkers. Tot op de Dirk Martens Corrida op zondag 23/01/2022!

Lees meer »

FIEN VAN WIN ZILVER OP PK MEERKAMP

In Deinze kwam onze club met de meerkampers aan de start van het Provinciaal Kampioenschap. Fien Van Win slaagde erin zilver te behalen bij de pupillen met een puntentotaal van 2017 punten. Bij de seniors werd Sven Jacobs 5de en Hendrik Wailly 10de op de tienkamp. Tycho De Feyter werd 8ste bij de scholieren en Laurens De Neef 10de bij de miniemen. Verder nog een heleboel ereplaatsen, want er stonden maar liefst 14 Eendrachters aan de start!

Lees meer »

Nieuw concept EAshop

Voor de webshop zullen we met een nieuw systeem werken. Het is nogal moeilijk om dit te combineren met het training geven zelf dus zullen er nu ongeveer 1 keer om de 3 maanden pasmomenten en afhaalmomenten worden georganiseerd.

Het heeft geen zin om te komen vragen naar bestellingen buiten deze momenten zonder eerst een afspraak te maken via sam@eendrachtaalst.be

Indien iemand zich geroepen voelt om dit verder mee uit te bouwen of te helpen met het klaarmaken van bestellingen of te helpen op deze momenten. Graag! Geef gerust een seintje via sam@eendrachtaalst.be

 

Lees meer »

PK JEUGD - EA met zeer veel ereplaatsen

In Beveren kwam de jeugd (miniemen en pupillen) aan de start van hun Provinciaal Kampioenschap. Eendracht Aalst kon weer een heleboel sterke prestaties neerzetten. Laurens De Neef kon - na een spoedcursus - meteen het polsstok winnen met een sprong over 2m15. Hij werd op het verspringen ook nog eens knap 4de met 4m44. In dat polsstokspringen sprong ook Basil Geerts naar een medaille, brons met 2m05. Warre Vreven werd er 5de met 1m70. 1-3-5 dus voor EA. Renu De Samblancx werd knap 2de op de 300m met 40.18 op een fractie van de titel, maar wel met een clubrecord (was van trainer Kevin De Poorter). Renu deed er ook nog een 5de plaats bovenop in het speerwerpen. Fenne Sienaert behaalde een knappe 3de plaats in het speerwerpen (23m67) en 4de op de kogel (9m26). Fien Van Win deed er nog een bronzen medaille bovenop, door in het verspringen 3m76 ver te springen. Ze werd ook nog eens 4de op de 1000m met 3.29.40. Ook Esther Callebaut liep sterk, maar ook voor haar net geen podium, door als 4de in 3.12.55 binnen te lopen. Het blijft een bijzonder sterke chrono. Lisa De Nijs behaalde de 4de plaats op de 300m met 46.02. Mats De Meeter werd 4de op de 60mH bij de pupillen in 12.80. In het kogelstoten werd Mats 6de. Floris Geerts werd 5de op de 60mH (13.24) en 9de in het hoogspringen. Bazil Geerts haalde na zijn 3de plaats bij polsstok, ook nog de 6de plaats bij het speerwerpen met meer dan 25m. Linde Dauw behaalde een 6de plaats in het verspringen en een 8ste met de speer.

Lees meer »

BK JUNIORS EN BELOFTEN - RUBEN GOUD EN TOM BRONS

In Herve stonden de Belgische kampioenschappen op het programma voor juniors en beloften. Victor Bettens liep de 800m, maar had helaas last van een opspelende hamstring, waardoor hij niet op zijn waarde kon strijden. Ruben Verheyden kwam voor het eerst aan de start van de 5000m, heel wat verder als zijn 800m-1500m seizoen. Ruben liep van de eerste tot de laatste meter aan de leiding en won overtuigend in 14.32.64. Tom Verheyden koos voor de 3000m Steeple en liep een sterke koers. Hij eindigde op de 3de plaats in 9.40.25.

Lees meer »

BK CADETTEN EN SCHOLIEREN - Hannelore 5de

In Lier kwamen de cadetten en scholieren aan de start van hun Belgisch kampioenschap. Hannelore Heymans liep in de reeksen van de 400m naar 59.53, goed voor een finaleplaats, de dag nadien. In de finale liep Hannelore nogmaals onder de magische minuut. Met 59.75 werd ze 5de. In het hoogspringen werd ze met 1m50 verdienstelijk 8ste.

 

Eerstejaars cadet Louis Van Herreweghe deed het ook behoorlijk goed met een 11de plaats in het verspringen (5m53) en de 200m in 25.45.

Lees meer »

BK AFLOSSINGEN OPNIEUW GOUD 4x800m AC

Onze dames 4x800m Alle Cat. met Ilkje De Vlieger, Birgit Van Boxstael, Lotte Vonck en Mariska Parewyck hebben hun Belgische titel kunnen verlengen. Met 8.58.96 haalden zij het opnieuw met maar liefst 18 seconden voorsprong. Onze cadetten jongens kregen af te rekenen met een spierblessure, waardoor hun 4x100m niet op hun waarde was. Bij de 4x800m werden ze 7de.

Lees meer »

Memorial Van Damme met Ruben Verheyden

Op vrijdag 3 september kreeg Ruben Verheyden de eer om deel te nemen aan het hoofdprogramma van de Memorial Van Damme op de 800m. Ruben eindigde als 8ste in 1.47.81 op een fractie van zijn persoonlijk record.

Lees meer »
Augustus 2021

PK aflossingen Gent met 5 medailles

In Gent stonden de Provinciale Kampioenschappen Aflossingen op het programma. Eendracht Aalst was opnieuw één van de toonaangevende clubs met 2x GOUD, 2x ZILVER en 1X BRONS. De mannen 4x800m Alle Cat. met Victor Bettens, Dries Van Nieuwenhove, Marius De Bruyn en Ruben Verheyden wonnen op indrukwekkende wijze in 7.34.58, opnieuw 6 seconden sneller als hun clubrecord van tijdens het BK vorige zomer en nu 16de prestatie aller tijden. De 2de in deze wedstrijd, AC Lebbeke werd de week erna Belgisch Kampioen. Onze dames 4x800m Alle Cat. met Ilkje De Vlieger, Birgit Van Boxstael, Lotte Vonck en Mariska Parewyck zitten op ongekende hoogte en wonnen met 9.02.74 (en 22 seconden voorsprong).

Onze miniemen jongens 3x600m met Faress Essaki, Matthias Meert en Renu De Samblancx wonnen hun reeks in 5.08.32 en misten op een haar de Provinciale titel. In de andere reeks liep men 5.08.22. Ook onze cadetten jongens 4x100m met Xando De Poortere, Niels De Tandt, Marty en Louis Van Herreweghe grepen het zilver. Ze lieten 47.92 optekenen. Onze miniemen meisjes 3x600m met Fenne Sienaert, Esther Callebaut en Solii Wirsiy Nsolo behaalden de 3de plaats in 5.23.83. Daarnaast nog een heleboel ereplaatsen met zeker ook de pupillen jongens 3x600m met Floris Geerts, Mats De Meeter en Simon Bauwens als opvallendste prestatie. Goed gedaan!!

Lees meer »

Tom Verheyden zilver op PK Steeple

Op woensdag 11 augustus kon Tom Verheyden zijn record op de 3000m Steeple verbeteren naar 9.30.87. Hij werd met deze prestatie knap 2de op het Provinciaal kampioenschap achter Lucas Lievens (9.28). 

Lees meer »

Ruben Verheyden clubrecord 1000m

Op de avondmeeting te Ninove op 11 augustus 2021 is Ruben Verheyden erin geslaagd een nieuw clubrecord te vestigen op de 1000m dankzij uitstekend haaswerk van clubgenoot Marius Debruyn. Ruben liep de 1000m in 2.20.73, de beste jaar prestaties in België, de beste jaar prestatie van de beloften in Europa en de 4de prestatie aller tijden in België bij de beloften. Maar bovenal, een nieuw clubrecord bij de club. Het clubrecord stond bijna 30 jaar op naam van Bart Meganck.

Lees meer »

Ereplaatsen op het Vlaams Kampioenschap Cad en Schol

Op het Vlaams Kampioenschap te Deinze hebben onze EA atleten het weer zeer goed gedaan. Scholiere Hannelore Heymans werd 4de op de 400mH in 66.95 en 4de in het hoogspringen met 1m55. Eerstejaars cadet Louis Van Herreweghe leek lange tijd op weg naar een medaille in het verspringen, maar het werd uiteindelijk een 4de plaats met 5m83. Op de 100m haalde hij 12.35 (13de in totaal). Daar behaalde Niels De Tandt met 12.58 op de 100m en 25.91 op de 200m ook knappe resultaten. Marty Van Herreweghe werd 6de op zowel de 100mH als de 300mH. Knap gedaan allemaal gasten!

Lees meer »

WARD OOSTERLINCK BELGISCH KAMPIOEN VERTICALE KM

In Targnon Stoumont is Ward Oosterlinck Belgisch Kampioen verticale kilometer geworden. Ward won in 31.37 en had maar liefst 35 seconden voorsprong op de 2de. Zijn broer Thijs werd knap 5de. Yannick Van Lunter en Bram Van Wesemael werden respectievelijk 16de en 17de. Trainer Jan Vijverman werd 28ste. Proficiat mannen!

Lees meer »
Juli 2021

EA ZET RUBEN VERHEYDEN IN DE BLOEMETJES

Een Europees Kampioen haal je niet elk jaar binnen.. Nog straffer, er was dit jaar maar 1 Europees Kampioen op het EK U23 en dat was onze clubgenoot Ruben Verheyden op de 1500m. Als club wensten we hem dan toch eens in de bloemetjes te zetten voor deze unieke prestatie. Proficiat Ruben, geniet hiervan met volle teugen.

Lees meer »

RUBEN VERHEYDEN EUROPEES KAMPIOEN 1500m

In Tallinn (Estland) is Ruben Verheyden erin geslaagd Europees kampioen te worden op de 1500m. Dankzij een uitstekende laatste 200m kon hij wegsprinten naar de overwinning voor de Spanjaard Garcia en de Portugees Nader. Ruben won in 3.40.03, op minder dan een seconde van zijn persoonlijk record (3.39.44).

Lees meer »

GESLAAGD EERSTE SPORTKAMP

De eerste en laatste week van de vakantie organiseert onze club steevast een sportkamp. We kunnen terugblikken op een eerste zeer geslaagd sportkamp. Bedankt aan alle medewerkers en alle deelnemers. Op naar augustus! Op de facebook pagina van onze club zijn foto's te vinden.

Lees meer »

RUBEN naar FINALE EK 1500m

Ruben Verheyden is er in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Europees Kampioenschap 1500m U23. Ruben liep in 3.44.95 naar een zekere 4de plaats. De eerste 4 van elke reeks mogen immers rechtstreeks door naar de finale. De finale gaat door op zaterdag om 17u20 (16u20 in België). Volg het LIVE via LIVE RESULTS of LIVE STREAM

Lees meer »

EA STERK OP KBC NACHT VAN DE ATLETIEK

De KBC Nacht van de Atletiek geldt nog steeds als één van de belangrijkste wedstrijden in België. Onze club bracht er ook enkele atleten aan de start. Miniem Renu De Samblancx bevestigde nogmaals zijn sterke 1000m met 2.57.53 en een knappe 2de plaats. Birgit Van Boxstael kon zich in het voorprogramma 1500m verbeteren naar 4.37.45. In het hoofdprogramma kon Marius De Bruyn zich op de 800m verbeteren naar 1.49.69 en aldus de eerste duik onder de magische 1.50 grens. Mariska Parewyck mocht starten in de A-reeks 800m, maar ziekte besliste erover dat ze de race niet uitliep. 

Lees meer »
Juni 2021

EA INDRUKWEKKEND OP BK AC

Eendracht Aalst is opnieuw bijzonder sterk voor de dag gekomen op het Belgisch Kampioenschap Alle Categoriën. Dries Van Nieuwenhove knalt in de finale van de 400m horden naar een 2de plaats in 50.73 op een zucht van de overwinning. Maar wat een indrukwekkende chrono: een nieuw PR, een nieuw clubrecord en goed voor de 21ste prestatie allertijden in België. Op de 1500m behaalde Ruben Verheyden ook zilver, na eerst een zeer aanvallende race (meegaan met topfavoriet Callahan, die de ambitie had de Olympische limiet te lopen) en toch een jagende groep kunnen weerstaan. Voor die 3de plaats was het uiterst spannend, Marius De Bruyn komt minder als 3 tienden van een seconde te kort en eindigt knap 5de. Mariska Parewyck leek op weg naar winst, tot ze de laatste rechte lijn ten val kwam over Olympische atlete Renée Eykens (die haar pees scheurde). Lotte Vonck wist in de reeksen van de 1500m haar record te verpulveren met meer dan 6 seconden tot 4.31, goed voor een finale-plaats. In de finale zelf kon ze geen rol van betekenis spelen. Birgit Van Boxstael liep in de andere reeks naar de 10de plaats in 4.45. Tom Verheyden werd 10de op de 3000m Steeple in 10.03. Thijs Oosterlinck liep zijn 5000m in 15.46, goed voor de 14de plaats. Sven Jacobs behaalde de 10de plaats op de 110mH en sprong over 1m95 bij het hoogspringen. Evert Coppieters liep naar een sterke 56.67 op de 400mH, goed voor de 4de plaats in zijn reeks en 12de in totaal. Ilkje De Vlieger liep haar 400m vanuit "haar" baan 9 naar 60.84, goed voor de 7de plaats in haar reeks.

Lees meer »

Eendracht Back on track!

Het is eindelijk zover, het Atletiek seizoen is eindelijk begonnen.

Na de elite-meetings van de Val, enkele testmeetings op eigen terrein en onze eigen Ifam, zijn er deze maand ook weer micromeetings voor alle atleten. Na wat kleine artikeltjes over reeds geleverde prestaties, willen we hier toch eens alle Eendrachters die al aan de bak zijn gekomen laten zien. Op 12 juni waren er 3 wedstrijden waar onze clubgenoten onze naam hebben verdedigd en kunnen we het zomer seizoen officieel als geopend beschouwen.

Eerste clubrecord op de schop

Lees meer »

Technische storing opgelost!

Er was een probleem met ons webdomein eendrachtaalst.be!

Hierdoor was de site enkel bereikbaar via www.atletiekeendrachtaalst.be en dus niet meer via de korte versie www.eendrachtaalst.be

Ook waren alle e-mail adressen op dit domein even ONBEREIKBAAR.

Dus heeft u recentelijk een mail gestuurd naar een @eendrachtaalst.be mailadres en heeft u nog geen antwoord ontvangen, ga er dan vanuit dat deze mail niet bezorgd is en tracht de bestuursleden rechtstreeks te bereiken of via de social media.

U kan de mail opnieuw sturen naar dit adres info@atletiekeendrachtaalst.be

Alvast onze excuses voor het ongemak!

Lees meer »

RUBEN en MARISKA sterk in GENEVE

Op de Atletica Geneve, een internationale meeting met "brons" statuut konden Mariska Parewyck en Ruben Verheyden uitstekende prestaties neerzetten. Mariska opende haar seizoen - na verschillende keren haaswerk - op de 800m met 2.06.67, haar snelste seizoensopener ooit. Ruben Verheyden deed nog straffer. Na zijn exploot van vorige week op de 800m, trok hij nu bij zijn eerste 1500m naar 3.39.44. Ruben werd hiermee 3de in de sterk bezette wedstrijd en plaatst zich voor het Europees Kampioenschap U23 in Tallinn (Estland). Proficiat Eendrachters. In diezelfde koers van Ruben, liep Ismael Debjani naar een nieuw Belgisch record van 3.33 op de 1500m.

Lees meer »

Sterke prestaties in Brussel Grand Prix

In Brussel op de jaarlijkse Brussels Grand Prix lieten verschillende atleten van Eendracht Aalst zich opvallen. Marius De Bruyn slaagde erin zijn PR op de 1500m te verbeteren naar 3.45.23. Lotte Vonck liep op de 800m naar 2.14.72, op 8 honderdsten van een seconde van haar PR. De andere Eendrachters hun resultaten kan u vinden via www.brusselsgrandprix.be Zo komt het seizoen weer op gang voor iedereen.

Lees meer »

Ruben Verheyden naar EK 800m

Op zaterdag 5 juni vond op Oordegem de Flanders Cup Buyle plaats, zij het ook in een micro meeting versie. Onze club mocht 2 "elite" atleten afvaardigen. Ruben Verheyden opende er zijn seizoen op de 800m en deed dat indrukwekkend. Ruben knalde naar 1.47.49 op de 800m en verzekerde zich zo van een ticket voor het Europees Kampioenschap U23 in Tallinn/EST. Victor Bettens kwam uit op de 1500m, maar de wedstrijd bleek een tikkeltje te snel te gaan, waardoor Victor een eenzame wedstrijd afwerkte in 4.13.

Lees meer »
Mei 2021

Kampioenschap van Vlaanderen 2x Goud, 1x Zilver

Het Kampioenschap van Vlaanderen kon uitzonderlijk doorgaan als testevenement. Zo werden op elke discipline de beste 8 atleten weerhouden voor deelname. Onze club was goed vertegenwoordigd met 5 deelnemers.

Junior Tom Verheyden won de 3000m steeple in een nieuw record van 9.41.79. Dries Van Nieuwenhove behaalde de titel over de 400m horden in 52.72. Marius De Bruyn kwam maar 9/100sten te kort om op de 800m Vlaams kampioen te worden. Zijn nieuw record bedraagt vanaf nu 1.50.69, een sterk staaltje in deze winderige wedstrijd. Victor Bettens werd in dezelfde wedstrijd 8ste in 2.01.98. Lotte Vonck werd in de tactische 1500m dames 6de in 4.42.95. Proficiat Eendrachters, de nieuwe clubtruitjes blonken!

Lees meer »

Ajuinen meeting 1

Op zondag 16 mei vond de eerste ajuinenmeeting plaats, een micro meeting enkel voor de eigen clubleden. Zo konden we de eigen leden van de club toch al eens laten proeven van competitie. Er werden meteen ook sterke prestaties neergezet. Bekijk alle resultaten via volgende link: KLIK HIER

De volgende meetings vinden plaats op vrijdag 21 en 28 mei. Succes!

Lees meer »

Youth Ajuinen Testmeeting

Vandaag vond de eerste testmeeting van dit seizoen plaats binnen onze club. Het waren de pupillen die hun beste beentjes nog eens mochten bovenhalen. Jammer genoeg is tijdens de test 1 uitslag deze van de 60m PUP 1ste-jaars jongens verloren gegaan, onze oprechte excuses hiervoor. De andere uitslagen zijn te raadplegen op Atletiek.NU

Lees meer »
April 2021

Youth Ajuinen Testmeeting

Zondag 2 mei organiseren we tijdens de training de "Youth Ajuinen testmeeting" voor onze jeugd (pupillen). Zij kunnen Na Victor en Marius zaterdag als eerste dit seizoen het echte wedstrijd gevoel nog eens beleven. In groepjes van 10 zullen 40 van onze jeugdatleetjes de kans krijgen om van 10u tot 12u een kleine 4-kamp (60m, 1000m, Verspringen, Hockeybalwerpen) af te leggen. Dus pupillen, haal die spikes maar van onder het stof en haal die wedstrijd kleren maar uit de kast en ga je snel inschrijven via Atletiek.Nu. BELANGRIJK: Geen toeschouwers toegestaan, u mag ook niet langst de afsluiting blijven kijken! (resultaten zullen normaal gezien online te volgen zijn via Atletiek.NU, maar dit is een test )

Voor de KAN/BEN zal er gekeken worden om iets te organiseren wanneer het materiaal voor de nieuwe wedstrijdvormen arriveert en zij eens hebben kunnen oefenen.

Voor de atleten vanaf CAD zal er een reeks test meetings worden georganiseerd in mei (tijdens trainingsuren) je kan via volgende link aanduiden in welke disciplines je interesse hebt, zodat wij een uurrooster kunnen opstellen.

De miniemen zullen met hun trainers tijdens de training eens een testje doen.

Lees meer »

MICRO-MEETING ELITE 24/04

Op zaterdag 24 april 2021 kwam de atletiekfederatie op de proppen met de eerste micro-meeting voor elite. De federatie heeft bij SPort Vlaanderen een kleine uitbreiding verkregen voor de lijst van elites. Zo heeft onze club voortaan 4 "elites met Ruben Verheyden, Victor Bettens, Stijn Van Nieuwenhove en Justine Tinck.

In Oordegem kwam Victor aan de start van de 800m, net als Marius De Bruyn, die gevraagd werd om als haas te fungeren voor Pieter Sisk, die de EK limiet bij de beloften voor ogen had. Marius leverde uitstekend werk door door te komen in 51.72 na 400m en Pieter Sisk stoomde door naar 1.47.52, een tijd voldoende voor selectie voor het EK. Voor Victor (de enige andere deelnemer in deze race) ging het onderweg iets te snel, waardoor hij het moeilijk kreeg op het einde met een 1.59 tot gevolg. 

Lees meer »

Nieuw wedstrijdtruitje

Vanaf dit seizoen zal KACEA het traditionele zwart/wit inruilen voor een frisse nieuw look. Het truitje, ontworpen door onze eigen atleet Sven Jacobs, werd gemaakt ter gelegenheid van ons 100 jarig bestaan. Met wat vertraging zullen de truitje dan ook vanaf dit zomerseizoen onze officiële wedstrijdkledij worden. Je kan ze bestellen via onze webshop.

Lees meer »

Algemene vergadering VZW KACEA

Beste,

De jaarlijkse algemene vergadering van de VZW zal op donderdag 6 mei 2021 plaats hebben.

Plaats: wegens de coronamaatregelen zal deze online plaats hebben

Aanvang :20u

Dagorde:

1.Bespreking en goedkeuring van de rekeningen 2020

2.Bespreking en goedkeuring begroting 2021

3.Eventuele schrapping van niet meer actieve(werkende) leden van de VZW

4.Bespreking samenstelling algemene vergadering VZW en Raad van Bestuur alsook de eventuele oprichting van werkgroepen.

5.Eventuele aanpassingen van de statuten van de VZW aan de wetgeving op de VZW’s van 2019

5.100 jaar EA

  1. Resterende zomerwedstrijden 2021

7.Allerlei.

 

Wij verwachten U.

Zij die geen lid zijn van het bestuur of van de Algemene vergadering maar die deze wensen bij te wonen en/of zich willen laten opnemen als actief lid van de VZW kunnen de link verkrijgen via volgend formulier.

Lees meer »