Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst

Inschrijving seizoen

2021-2022

 


JEUGDTRAINERS GEZOCHT

Doordat onze club blijft groeien en veel jeugdatleten telt, zijn we nog op zoek naar bijkomende jeugdtrainers.  Interesse? Of ken je iemand? Laat het ons weten op bestuur@eendrachtaalst.be

Schrijf je nu in voor 4 proeftrainingen

Vanaf geboortejaar 2016 en ouder

Woensdag en vrijdag om 18u

Vooraf registreren via onderstaande link.

Van zodra ingeschreven en betaald kan er gestart worden.  Er wordt geen bevestigingsmail gestuurd.

Maart 2021

Jos Jacobs opnieuw verkozen RVB

Op zaterdag 20 maart 2021 vond de Algemene Vergadering van de Vlaamse Atletiekliga plaats. Jos Jacobs werd er opnieuw verkozen voor een plaatsje als bestuurder in de Raad van Beheer. Jos haalde 372 stemmen binnen (69%) en haalde het daarmee van Peter Robbens (363) en Erik Chevrolet (325) die ook verkozen werden voor de komende 4 jaar. Serge Beckers (203) werd niet weerhouden. Veel succes aan Jos!

Lees meer »

Zomerkampen EA

De inschrijvingen voor onze zomerkampen lopen volop binnen. 

Wilt jouw zoon/dochter een week lang spelenderwijs kennis maken met de atletieksport en al zijn disciplines? 

Of nog op zoek naar een leuk actief kampje van maandag 5 tot vrijdag 9 juli 2021 en/of van maandag 23 tot vrijdag 27 augustus 2021?

Schrijf je dan nu in!

Lees meer »

RUBEN VERHEYDEN BELGISCH KAMPIOEN

In Louvan-La-Neuve vond op 20 februari 2021 toch een Belgisch Kampioenschap indoor plaats, enkel voor elite atleten. Onze atletiekclub kon ook 2 atleten in de strijd gooien. Ruben Verheyden/EA mocht aantreden op de 1500m en greep deze kans met beide handen. Na prima lanceerwerk van Dries Van Nieuwenhove/EA kon Ruben attent meevolgen in het kopgroepje. In de laatste ronde bewees Ruben nogmaals over één van de snelste eindsprinten te beschikken. Ruben won in 3.46.15 voor Tim Vandevelde/DUFF, Oussama Lonneux (reeds geplaatst voor het EK in Torun met PR van 3.39) en Ismael Debjani (de Belgische recordhouder op de 1500m met 3.33). Dries Van Nieuwenhove/EA was weerhouden voor de 400m. Onze hordeloper deed het uitstekend met een 2de plaats in zijn reeks en een nieuw PR van 48.75, op amper 2 honderdste van het clubrecord van Danny Roelandt en op slechts 15 honderdste van zijn outdoor record, en dit voor zijn eerste en enige competitie van deze winter. Dat belooft!

Lees meer »
Februari 2021

RUBEN VERHEYDEN 4de in DORTMUND

Ruben Verheyden trok op zondag 7 februari naar Dortmund (Duitsland) om er op de befaamde PSD Bank Indoor Meeting de 1500m af te leggen in 3.45.81, goed voor de 4de plaats in de B-reeks. Met deze chrono staat Ruben momenteel 64ste in de wereld. Proficiat Ruben, op naar de Valckenier IFAM Gent Indoor.

Huidige wereldranglijst: KLIK HIER

Meer info over de Valckenier IFAM Indoor Gent: KLIK HIER

 

Lees meer »
Januari 2021

Corona Update

Door de nieuwe corona maatregelen zal er een regeling voor de trainingen worden opgemaakt. Deze zal ingaan vanaf woensdag 3 februari 2021. Iedere atleet zal vòòr woensdag een mail ontvangen. Gelieve deze aandachtig te lezen en de instructies te volgen.

Lees meer »
December 2020

Prettige feestdagen

Wij wensen jullie een vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig maar vooral Gezond en Sportief 2021!!

Tijdens de Kersvakantie zal er op 25/12 en 01/01 GEEN training zijn. Daarna staan wij terug elke woensdag en vrijdag op post voor onze trainingen (momenteel enkel -12jr)! En hopelijk kunnen we snel weer al onze atleten zien tijdens onze clubtrainingen! Ook zal 1 maart officieel het nieuwe truitje in gebruik worden genomen bij de start van een hopelijk prachtig zomerseizoen!

Lees meer »

Jeugdcommissie

Onze atletiekclub heeft een grote jeugdwerking die ongeveer 60% van ons ledenbestand vertegenwoordigt.

 

Als sportvereniging beseffen wij dat wij een belangrijke rol spelen in de fysieke ontwikkeling van onze jeugd. Ook spelen wij een significante rol in de persoonlijke, sociale en mentale ontwikkeling van onze atleten en zeker onze jeugd.

Het is dan ook niet onbelangrijk dat wij onze jeugd een veilige, sportieve omgeving kunnen aanbieden waarbinnen zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als club staan wij open voor iedereen die deel wil uitmaken van onze grote KACEA familie, wij promoten topsport maar begeleiden met evenveel plezier atleten die naar onze trainingen komen om in beweging te blijven. Want blijven bewegen is zeer belangrijk voor onze jeugd.

 

Om een optimale omgeving voor onze jeugd te waarborgen en verder uit te bouwen, heeft het clubbestuur beslist een Jeugdcommissie op te richten. Deze commissie zal als adviesorgaan fungeren voor het clubbestuur en zal de jeugdwerking binnen onze club verder uitbouwen. Ons doel is om deze optimale omgeving te ontwikkelen waarbinnen elke jeugdatleet een discipline binnen de zeer uitgebreide atletieksport kan vinden, en deze met plezier en gedrevenheid kan blijven uitoefenen. Het zal tot onze taak behoren om activiteiten, initiatieven, etc. uit te werken en voor te leggen aan het bestuur. Met als grootste doel onze jeugd gemotiveerd houden om actief te blijven bewegen en een gezonde clubsfeer te behouden.

 

Concreet zouden wij voorzien om maandelijks kort bij elkaar te komen en onze ideeën te bespreken, uit te werken of te brainstormen, die daarna zullen worden voorgelegd aan het bestuur.

 

Om dit initiatief ten volle te doen slagen zouden wij een grote variëteit aan mensen nodig hebben en daarbij denken we aan jou (jeugd)trainers, ouders, (oud-)atleten, …

Wilt u graag meewerken en jouw input geven stuur mij dan gerust een mailtje (sam@eendrachtaalst.be).

Lees meer »

World Athletics community award 2020

De atletencommissie van World Athletics, waarvan Kevin Borlée lid is, reikt hun Athletes Community Award dit jaar uit aan alle atletiekclubs ter wereld als blijk van erkenning voor hun inspanningen. “De Vlaamse Atletiekliga sluit dan ook graag aan bij de actie van de Athletes’ Commission van World Athletics Association, die alle atletiekclubs over de gans de wereld op een originele manier een hart onder de riem willen steken”, vult Voorzitter Gery Follens aan.

 

De volledige tekst vind je op : Athletes Community Award voor jouw atletiekclub - Vlaamse Atletiekliga

Lees meer »

Elite Atleten - Vlaamse Atletiekliga

Vandaag maakte de Vlaamse Atletiekliga haar elite atleten voor 2021 bekend. Van onze club werden twee atleten weerhouden. Ruben Verheyden is net als afgelopen seizoen Elite B1. Dries Van Nieuwenhove is nieuw op de lijst. Na zijn sterke 400mH races en medaille op het Belgisch kampioenschap werd hij ook toegevoegd aan de lijst Elite B2. Proficiat mannen! Lees er meer over via de website van de federatie: klik hier!

 

Lees meer »
November 2020

Overlijden Simonne De Sutter

Dit weekend hebben wij het overlijden van Simonne De Sutter vernomen. Simonne was de echtgenote van Omer Van Boxstael. Moeder van Patrick Van Boxstael en de oma van Jens en Birgit Van Boxstael.

Simonne heeft jarenlang de boekhouding van de club bijgewerkt van onze club, samen met Roger Houtman.

 

Onze oprechte deelneming aan de familie en vrienden van Simonne. 

Lees meer »
Oktober 2020

Nieuw clubrecord 4 x 80m miniemen jongens.

Terwijl in Aalst de Groenloop plaats had trokken onze miniemen naar Wallonië om er te Perwez de 4 x 80m te betwisten. Niet alleen wonnen ze met veel voorsprong de 4 x 80m , maar ze verbeterden ook het clubrecord door er deze keer 40.32 over te lopen. Hierdoor verbeterden zij het clubrecord ( 41.15) dat ze vorig jaar met bijna dezelfde ploeg gevestigd hadden. Vorig jaar liep Xando Depoortere nog mee. Nu was het Renu De Samblanckx samen met Niels De Tandt en de broers Louis en Marty Van Herreweghe.

Lees meer »

Overlijden Agnes Brisard

Zeer bedroefd melden wij een overlijden dat onze clubgemeenschap raakt. Op 5 oktober is mevrouw Agnes Brisard moeder van trainster Inge, overleden. Wij wensen de familie en vrienden onze oprechte deelneming en steun, in het bijzonder onze trainers Inge en Jos en atleet Sven.

Lees meer »
September 2020

Hannelore Heymans 9de op het BK cadetten 6-kamp

Tijdens het weekend van  26 en 27 september 2020 had te Deinze het BK zeskamp voor cadetten onder slechte weersomstandigheden plaats.

Hannelore werd er mooi 9de  met 3228 punten. Haar prestaties waren: 80m horden 13.52,hoog 1m54,kogel 7m45,ver 4m96,speer 18m49 en 800m 2.28.59. Dit laatste was tevens haar beste proef, want ze behaalde er 711p in. Proficiat met deze prachtprestatie. Ook de 80m horden (678p) en het hoogspringen (666p) brachten haar veel punten op.

Doe zo verder Hannelore!

Lees meer »

2de Micro Ajuinenmeeting

Op zaterdag 12 september ’20 werd deze wedstrijd georganiseerd.

In het enige kampnummer dat op het programma stond kwamen 4 clubgenoten in actie. Het was het hoogspringen, waar mooie prestaties behaald werden.

Overwinnaar werd senior Sven Jacobs, die na een jaartje inactiviteit, over de hoogte van 1m90 sprong en daarmee op een voorlopige 12e plaats komt in het jaarboek.

Onze volgende clubgenoot werd cadet Noah De Winter, hij wipte over 1m68, wat hem op een 13e plaats brengt in het jaarboek.

Verder overschreden onze cadetten  Senne De Nijs en Tycho De Feyter de hoogte van 1m53.

 

Bij de loopnummers stonden de 300 en 400 horden op het programma.

Bij de dames liep scholier Fran Vaes de 400 horden in een tijd van 1.18.68.

De cadetten jongens liepen de 300 horden, hierin haalde Tycho De Feyter sterk uit door er 43.96 over te lopen. Dit brengt hem op een mooie 8e plaats in de ranglijsten van 2020.

In de wedstrijd 400 horden voor de scholieren werd het een spannende 2-strijd tussen de trainings genoten Abuinima Sympathie en Bombole Mbenga Alvin zij behaalden respectievelijk 60.35 en 60.56 . Daarmee komen zij op een 11e en 12e plaats in de ranglijst.

Het laatste hordennummer was voorbehouden voor de seniores heren. Hierin kregen we 3 deelnemers uit de top van België aan de start. Clubgenoot Dries Van Nieuwenhove, die tijdens het Belgisch kampioenschap alle categorieën een zeer sterke prestatie leverde en het clubrecord verbeterde, ging een nieuwe tactiek uitproberen. Op het einde van de wedstrijd kwam hij sterk terug en eindigde op 2 hondersten van de winnaar met een tijd van 53.05.(Dries staat op een mooie bronzen plaats in de ranglijsten van2020)

De startblokken verhuisden naar de 100m en daar kwamen volgende atleten in actie :

In de eerste reeks spurtte Juniore Lore Van Den Bremt een tijd van 13.09, gevolgd door Sara Silverans met 14.35 en Laura Bruyninckx met 15.06. In de 2e reeks kregen we 5 clubgenotes in actie : cadet Liza Mazuriak (14.12), gevolgd door juniore Lise Van Der Bruggen (14.37), scholiere Britt De Vuyst (14.52), cadet Margo Vanderroost (15.47) en scholiere Yinthe De Paepe (15.53).

In de 200m liep Lore Van Den Bremt 28.43, in de 2e reeks kwamen cadetten Margo Vanderroost (29.64), Liza Mazuriak (30.09), Jente De Backer (32.33) in actie samen met scholiere Floore Moerenhout (34.20).

Bij de heren op het 100m spurtnummer kregen we een sterke reeks waarin Christophe Van Hecke met een minder goede start toch een mooie 11.34 liep.

In de 2e reeks kregen we onze scholieren Jaitse Van De Walle en Reinout Schellis in actie met 12.07 en 13.37 achter hun naam.

Ook in het laatste loopnummer, de 200m voor de heren, werd Christophe Van Hecke de snelste clubgenoot. Hij liep een tijd van 22.59. Gevolg door Kenneth Nachtergaele met 24.69.

In de tweede reeks eindigde onze cadetten Noah De Winter in 25.58 en Senne De Nijs in 26.89.

Lees meer »

Belgisch Kampioenschap Masters

Een vreemd seizoen is een understatement.

De masters moesten even geduld hebben om aan hun Belgisch kampioenschap te kunnen deelnemen.

Oorspronkelijk was dit kampioenschap in de kalender voorzien op 13 en 14 juni, maar de covid cijfers in Ninove zagen er die periode niet goed uit en daarom weken we uit naar 29 en 30 augustus . Maar door de afgelasting van het Kampioenschap van Vlaanderen voor masters, welke oorspronkelijk op 20 september voorzien was, hadden we besloten om op die datum dan het Belgisch kampioenschap te houden. Het werd dan wel een weekend.

Dus concreet afgelopen weekend, 19 en 20 september, hadden we de eer dit kampioenschap te organiseren. Dit in samenwerking met de plaatselijk club van Ninove VITA.

Onze deelnemers en medaillewinnaars :

Bij de dames kwam één atlete van onze club in actie :

Onze trainster Inge Eemans (W55) kwam in actie bij het speerwerpen en het discuswerpen, waar ze respectievelijk zilver en brons behaalde met haar prestaties van 16m34 en 13m71.

De tweede medaillewinnaar was Erwin Van Nieuwenhove (M55) in het speerwerpen en het kogelstoten met prestaties 41m61 en 12m32, wat resulteerde in een zilveren en een gouden medaille.

Freddy Goeffers (M65) behaalde een zilveren medaille in de 200 m met een tijd van 37.51 en werd 5e in het discus met een worp van 34m80.

 

Onze andere atleten waren:

Koen Gardeyn (M45), die 2 maal 4e werd in de 800m en de 1500m. Hij liep op de 800m in een tijd van terwijl hij 4.27.99 over de 1500m deed.

Tenslotte in de 5000 m M35 kregen we 2 clubgenoten aan de start; Joachim Pelicaen eindigde in 16.20.03 en Mathias Becquaert liep 16.20.03 over deze afstand.

 

Proficiat aan onze deelnemers.

Langs deze weg wil ik ook alle medewerkers van onze club en van VITA en alle juryleden van harte bedanken voor hun uitgevoerde taken.

Ook een woordje van dank aan de speaker die tijdens deze 2 dagen voor een vlotte commentaar zorgde.

Vele masters waren zeer tevreden dat dit kampioenschap kon doorgaan en hebben ons dan ook gefeliciteerd voor de goede organisatie.

Lees meer »

Clubrecord Dries Van Nieuwenhove

Tijdens de Belgische kampioenschappen van 16 augustus op de Heyzel verbeterde Dries Van Nieuwenhove het clubrecord 400m horden uit 1986 dat nog op naam van Stefaan Van der Stichelen stond met 51.99 door er 51.49 over te lopen. Proficiat met deze verbetering van een 34 jaar oude record.

Lees meer »

BK Aflossingen 2020

Eendracht Aalst heeft haar status als één van de beste atletiekclubs van België op de halve fond nog eens bevestigd. Zowel de dames als de mannen werden Belgisch kampioen 4x800m. Bij de vrouwen zorgden Birgit Van Boxstael, Lotte Vonck, Febe Triest en Mariska Parewyck met 8.57.59 zelfs voor een nieuw Provinciaal record, een nieuw clubrecord en de 6de tijd allertijden in België. Ook onze mannen Victor Bettens, Stijn Van Nieuwenhove, Marius De Bruyn en Ruben Verheyden liepen met 7.40.87 het clubrecord van de tabellen en duiken ook de ranglijsten allertijden binnen. Later op de dag werd er ook nog een knappe 3de plaats behaald op de 4x1500m met Jarich Van Rijckeghem, Tom Verheyden, Marius De Bruyn en Ruben Verheyden. Ook onze 4x400m ploegen waren ijzersterk. Zowel de dames als de heren liepen vanuit de eerste reeks naar de 5de plaats. Bij de mannen strandden Christophe Van Hecke, Victor Bettens, Stijn Van Nieuwenhove en Dries Van Nieuwenhove op amper een dikke seconde van de overwinnaars uit de andere reeks. In een rechtstreeks duel had hier beslist meer ingezeten. Met 3.20.86 werd ook hier een knappe chrono afgeleverd. Onze dames Hannelore Heymans, Ilkje De Vlieger, Jolein De Rocker en Mariska Parewyck knalden dan weer naar een sterke 3.58.77. Onze scholieren jongens 4x100m en cadetten jongens 4x800m deden ervaring op voor de toekomst. Alle resultaten zijn te vinden via www.liveresults.be 

Lees meer »

Twee nieuwe clubrecords voor Louis Van Herreweghe.

Tijdens de meeting van 13 september te Ninove slaagde Louis Van Herreweghe er in zowel het clubrecord over de 80m als het clubrecord over de 150 m te verbeteren. Het eerste werd 10.02 en was tevoren in handen van trainer Kevin Depoortere (10.16 in 2010). Het tweede werd 18.58 en stond tevoren op naam van de broer van Kevin namelijk Dylan Depoortere(18.87 in 2012).

Lees meer »

Brons voor Victor Bettens op KVV voor scholieren.

Dit kampioenschap werd eerst afgeschaft, maar werd uiteindelijk toch ingericht in Heusden-Zolder op 12 en 13 september 2020.

Victor Bettens werd er in de 800m scholieren met 1.59.03 3de. Onze andere atleten behaalden mooie ereplaatsen. Jane Silverans werd er bij de scholieren in 25.91 5de in de 200m. Voor Hannelore Heymans was er tweemaal een 5de plaats. Op de 400m cadetten was dit in een tijd van 60.76. In het hoogspringen eveneens een 5de plaats met 1m55. Even hoog als de derde. Michiels Tijs werd in 400m horden 9de in 63.47.

Lees meer »

Geslaagde sluitingsmeeting voor de jeugd.

Eerst en vooral dank aan al degenen die zich ingezet hebben om deze coronameeting te laten slagen. Omwille van de coronamaatregelen werden tal van wedstrijden afgelast. Om toch nog een jeugdmeeting te kunnen organiseren moesten we eerst een aantal proeven schrappen en het uurrooster over de ganse dag spreiden. Het was ook verplicht om met voorinschrijvingen te werken en per proef het aantal inschrijvingen te beperken. Vanwege het Aalsterse stadsbestuur (sportdienst) mochten er geen toeschouwers toegelaten worden en moesten alle medewerkers en trainers een mondmasker dragen. Naast de jury moesten er tal van medewerkers opgetrommeld worden. Vooral Sam slaagde er in tal van ouders te overtuigen mee te werken. Het werd een formidabele ploeg. Alle wedstrijden startten op tijd. Alhoewel de speaker eenmaal de starters aan de start moest vragen toen ze een wandelingetje in het park aan het maken waren. De atleten kwamen van ver. Ook uit Wallonië Dampicourt en Waremme. Er waren natuurlijk ook veel Aalsterse atleten. Zij hebben hun best gedaan. Sommigen kwamen dicht bij een clubrecord. Bij benjamins jongens viel Xander De Bolle op met de overwinning en de beste tijd over de 600m (2.03.50). In het hockeyball werpen benjamins jongens ging de overwinning naar Kobe De Breucker met 28m87. Bij de benjamins meisjes was er een mooie prestatie van Febe Jansegers met een sprong van 3m16. Bij de pupillen meisjes werd Esther Callebaut  met een mooie voorsprong winnares van de 1000m in 3.20.11. Zij had tevoren ook haar reeks 60m gewonnen. Fenne Sienaert was tweede in de 1000m en tweede in het kogelstoten. Met 7m71 bleef ze niet te ver van het clubrecord. Bij de pupillen jongens was Lukas Van Lierde winnaar van zijn reeks 60 m (9.19).

Bij de miniemen jongens was Niels De Tandt winnaar van 1000m in 3.11.98. Tevoren had hij zijn reeks 80m gewonnen. De gebroeders Van Herreweghe hadden geduchte tegenstand van Finn Coene van KAAG (momenteel op verschillende proeven in België de beste). Louis moest in de 80m de duimen leggen voor Finn. Met 10.22 benaderde hij wel het clubrecord van trainer Kevin. In het kogelstoten behaalde hij met 10m43 de 3de plaats  en in het verspringen was hij met 5m13 tweede na Finn. Marty was in het speerwerpen met 30m00 3de na de gebroeders Coene. Voor de andere resultaten verwijzen we naar de uitslagen wat verder op de website.

Lees meer »

Nieuwe clubrecords voor Esther Callebaut en Wouter Goossens.

Door de coronatijd kon men pas vanaf augustus sporadisch aan wedstrijden deelnemen.

Esther Callebaut trok naar Nederland .Waar ze op 22 augustus 2020 te Bergen op Zoom 600m liep. Een afstand die hier in België niet meer gelopen wordt bij de pupillen. Zij liet er 1.52.43 afdrukken en verbeterde hierdoor het record van Inge Eemans uit 1974 (1.55.50).

Wouter Goossens verbeterde op 28 augustus 2020 te Kortenberg zijn eigen juniores record 10.000m door er maar liefst meer dan twee minuten en half sneller te lopen. Vorig jaar liep hij er 35.19.08 over. Dit jaar liep hij maar liefst 32.42.04.

Lees meer »
Augustus 2020

1ste Micro Ajuinenmeeting

Gisteren werd op onze piste een eerste micromeeting georganiseerd.

In het enige kampnummer dat op het programma stond, het hoogspringen voor de dames, sprong onze cadet Heymans Hannelore haar beste prestatie outdoor. Ze behaalde een mooie hoogte van 1m56. Een mooie voorbereiding voor het komende KvV cad en sch welke zal doorgaan op 12 en 13 september.

In de loopnummers stonden de 800m en de 1500m op het programma.

In de snelste reeks van de 800m bij de dames ging de overwinning naar De Rocker Jolein met een tijd van 2.19.94, verder in deze reeks kwam De Vlieger Ilkje over de meet na 2.29.63.

In de 2e reeks eindigden cadet Van Laethem Saar in 2.35.26, kort gevolgd door Huys Ans (2.35.69) en scholier Van Brempt Kato (2.39.56) iets verder scholier Van Droogenbroeck Jente met een tijd van 2.41.39.

Bij de heren 800m kregen we een hoogstaande snelste reeks.

De eerste atleet van onze club is Claus Pieter die een mooie tijd neerklokte van 1.50.54. Kort gevolgd door Bombeke Sven met 1.51.34, De Bruyn Marius 1.51.67 en Van Nieuwehove Stijn met 1.52.29.

In de 2e reeks kregen we terug 5 atleten van onze club in actie met hun volgende prestaties: Van Lunter Yannick 2.06.02, Philips Glenn 2.06.90, Storme Dieter 2.07.39, Redant Ruben 2.07.82 en De Decker Arno 2.21.31.

In de 3e reeks kwam onze cadet Cooreman Sam uit met een tijd van 2.27.43.

 

Ook in de 1500m kregen we mooie wedstrijden.

Bij de dames ging de overwinning naar onze clubgenote Triest Febe met een mooie tijd van 4.28.62.

Ook in actie in deze reeks waren Van Boxstael Birgit met een tijd van 4.42.70, gevolgd door Vonck Lotte in 4.47.67.

In de snelste reeks bij de heren werd onze snelste atleet Bert Van Der Hoeven met 4.05.96. Verderop scholier Bettens Victor 4.08.64 en Van Den Broeck Raf met 4.08.80. Ook Verheyden Tom eindigde deze reeks in een tijd van 4.12.40.

De 2e reeks van de 1500m was ook rijk gestoffeerd met Eendracht atleten.

Onze kersverse Belgisch kampioen in het ultralopen Siringo Vincent eindigde in een tijd van 4.29.66, kort achtervolgt door De Troyer Dennis met 4.29.72.

Vervolgens eindigden Van Der Elst Hendrik 4.33.47 en master Gardeyn Koen 4.37.51 hun wedstrijd. Een goede voorbereiding voor Koen voor zijn komend Belgisch kampioenschap van 19 en 20 september.

Verder kwamen nog 4 cadetten van onze club over de eindmeet, zijnde De Boo Olivier 4.48.45, Mortier Seth 4.48.77, Selis Maxim 4.49.09 en Moerenhout Oskaar 5.06.15

 

Proficiat aan al de atleten voor hun prestaties en dank aan onze officiëlen en medewerkers voor het welslagen van deze meeting.

Lees meer »

Eenmaal zilver en tweemaal tijdens BK AC op de Heizel

Tijdens het BK AC van zaterdag 15 en zondag 16 augustus zorgde Mariska Paerewijck voor een aangename verrassing door op de 800m mooi tweede te worden in een schitterende 2.05.74.

Brons was er voor Dries van Nieuwenhove in de 400m horden die hij in 51.49 afhaspelde. Ook Ruben Verheyden bevestigde zijn vorm door in de sterk bezette 1500m mooi 3de te eindigen in 3.48.82.

Febe triest werd in de 1500m dames in de snelste reeks in 4.28.15 5de. In  de tweede snelste reeks van de 3 werden Lotte Vonck (4.42.64) en Brigitte Van Boxstael (4.45.15) respectievelijk 7de en 8ste..

Sven Bombeke was in de snelste reeks 1500m in 3.50.78 5de .Marius De Bruyn werd in de tweede snelste reeks 4de in 3.54.07.

 Tom Verheyden was in de 3000m steeple 11de in 9.49.92. Andere prestaties van onze atleten waren Christophe Van Hecke in de reeksen 100m 11.24 en de 200m 22.25. Stijn Van Nieuwenhove werd in zijn reeks 800m in 1.54.87  4de. Victor Bettens werd in de 4de reeks 6de in 1.58.91

In de 400m realiseerde Hannelore Heymans 59.73 en Ilkje De Vlieger 61.14

Lees meer »

Vincent Siringo Belgisch Kampioen

Dit weekend is er alvast 1 Belgische titel naar EA gegaan. Vincent Siringo haalde de titel binnen in het Ultralopen Hij had in de regio van Spa 6u26'26" nodig voor de omloop van 80km en ruim 2000 hoogtemeters. Hij zet de nr. 2 op ruim 10'. Later meer.

 

Lees meer »

Corona-meetings

Heel wat atleten staan te springen om toch nog enkele wedstrijden mee te pikken deze zomer. Onze club zal in augustus en september nog 4 wedstrijden organiseren (zolang de maatregelen dit toelaten). Momenteel staan er 2 micro-meetings, de jaarlijkse sluitingsmeeting voor de jeugd en de groenloop nog op het programma. Onze eigen atleten die inschrijven voor een bepaalde datum krijgen voorrang op andere deelnemers, maar wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Meer info en inschrijvingen

Lees meer »
Juni 2020
Maart 2020

Opschorting trainingen

Beste ouders en atleten,

Als gevolg van het coronavirus worden onze trainingen tot nader order opgeschort.

De trainingen tot 3 april 2020 gaan alvast niet door.

We denken niet alleen aan onze atleten, maar ook aan de familie van de atleten, onze trainers, medewerkers,...

Het is een moeilijke periode, die ons allen treft, maar we moeten ons gezond verstand gebruiken en zoveel mogelijk acties ondernemen om dit virus proberen in te dijken.

 

Verder nieuws volgt. 

Wij danken u alvast voor uw begrip.

 

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur en de trainers van EA.

Lees meer »

Honorering prestaties en 100 jaar EA

Vrijdag 20 maart 2020 zal in "De keirk" Gerraadsbergsesteenweg 79 9320 Erembodegem-Terjoden de jaarlijkse honorering prestaties seizoen 2018-2019 plaats hebben.

Voor alle te huldigen atleten is er een hapje en 2 drankjes. Gelieve om in aanmerking te komen het formulier "Aangifte prestaties" uit de rubriek "Criteriums" website van de club in te vullen en door te sturen naar erik.coppens1@gmail.com ofwel op te sturen naar Erik Coppens Langestraat 24 9300 Aalst.Dit ten laatste tegen 10 maart 2020. Tegelijkertijd worden ook de laureaten van het crosscriterium  en de regelmatige atleten alsook de clubverbeteraars ben-pup-min, de gewestelijke kampioenen jongens en de provinciale kampioenen jeugd gehuldigd .

Om praktische redenen gelieve  te bevestigen dat je aanwezig zult zijn .Elke te huldigen atleet heeft recht op een eetbon + 2 drankjetons. Begeleidende personen betalen 10 euro voor deze jetons.De bevestiging gebeurt bij sam@eendrachtaalst.be 

Extra inkom kaarten kunnen worden besteld via de rubriek 100 jaar EA

Lees meer »

Topprestatie van Lander Tijtgat tijdens BK veldlopen

Lander Tijtgat,die bijna gans het seizoen gekwetst was deed zijn heroptreden tijdens het BK cross van zondag 1 maart te Laken. Ei zo na kon hij een podiumplaats verzilveren. Hij werd na een sterke cross 4de. Tevoren had Esther Callebaut bij de pupillen 2de jaars een mooie 2de plaats behaald. Nog een top-20 plaats behaalden:in de korte cross voor mannen 10de Simon Meganck,17de Pieter Claus en 20ste Ruben Verheyden.In de korte cross dames was er een 6de plaats voor Lotte Vonck.Bij de eerste jaars miniemen was Renu De Samblanckx 13de .Bij de tweede jaars miniemen topsprinter Louis Van Herreweghe 16de.

Lees meer »

Twee nieuwe clubrecords tijdens BK cad-schol

Zondag 1 maart 2020 had in de topsporthalle te Gent het BK cadetten en scholieren plaats. Twee  van onze atleten verbeterden er een clubrecord over de 200m. Jane Silverans verbeterde voor de derde maal dit jaar haar persoonlijk record.Vorige keer had ze al het clubrecord 200m indoor scholieren op haar naam geschreven.Zondag verbeterde ze nogmaals het clubrecord (26.11) door deze keer onder de 26 seconden te dalen. Met haar tijd van 25.90 liep ze de 6de tijd over alle finalereeksen. Tevoren had ze nog deelgenomen aan de 60m horden waar ze 9.57 liet afdrukken (20ste tijd). Cadet Hannelore Heymans liet op de 200m 26.24 afdrukken.Een nieuw clubrecord.Hiermee realiseerde ze de 12e tijd (Vorig clubrecord stond nog op naam van Judith Dillens met 26.99.Tevoren had ze in het hoogspringen met 1m56 een 4de plaats behaald.

Noah De Winter nam deel aan de 200m cadetten.Met 25.37 realiseerde hij de 18de tijd over de 5 reeksen.

Lees meer »

Brons voor Dries Van Nieuwenhove.

Zaterdag 29 februari 2020 had op de nieuwe piste van Louvain -La-Neuve het  BK voor juniores en beloften plaats. Dries Van Nieuwenhove liep er de 400m beloften in 49.16 en behaalde brons.

Stijn Van Nieuwenhove realiseerde er de met 50.91 de 9de tijd over de 400m beloften.Bij de juniores nam Lore Van den Bremt deel. Zij realiseerde in de reeksen 60m 8.22 of de 15de tijd.In het verspringen juniores werd ze 12de met 4m75.

Lees meer »

Clubrecord 4-kamp voor Fenne Sienaert

Tijdens de MK - meeting die RCG zaterdag 29  februari 2020 te Gent inrichtte vestigde Fenne Sienaert  een nieuw clubrecord 4-kamp pupillen bij de meisjes . Zij won de 1000m in 3.27.36 en had tevoren ook haar reeks 60m in 9.56 gewonnen. Zij sprong 3m04 ver en wierp de kogel 6m53 ver.Hiermee behaalde zij de 6de plaats en 1638 punten.

Lees meer »
Februari 2020

BK cross masters

Zaterdag 22 februari had te Brussel het BK masters plaats. Onze enige deelnemers Joachim Pelicaen werd er in zijn leeftijdscategorie (+35j) 12de. De dag nadien had normaal gezien het BK cross voor de andere categorieën plaats moeten hebben. Omdat het Brusselse gewest wegens het stormgevaar alle parken op zondag  sloot werd  dit kampioenschap naar zondag 1 maart verschoven.

Lees meer »

Gechiedenis KACEA - door Erik Coppens

In 2020 viert Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst zijn 100ste verjaardag. De festiviteiten beginnen op 20 maart 2020 met honorering prestaties en een daaropvolgend gezellig samenzijn. We zullen regelmatig een stukje  "Historie" van Atletiekclub Eendracht Aalst op onze website zetten.

GESCHIEDENIS KACEA

Lees meer »

Stijn Van Nieuwenhove juist naast het podium op BK AC

16 februari 2020 had te Gent het BK Alle categorieën indoor plaats. Onze 3 vertegenwoordigers deden het niet slecht.Christophe Van Hecke realiseerde met een 3de plaats in zijn reeks in 22.27 de 10 tijd over de 200m. Dries Van Nieuwenhove realiseerde over de 4 finalereeksen 48.86 of de 6de tijd.Stijn Van Nieuwenhove liep op de 800m 1.55.44 goed genoeg voor de 4de plaats.

Lees meer »

Enkele mooie prestaties tijdens de veldloop te Lebbeke.

Zondag 16 februari 2020 had te Lebbeke in een winderig weer de jaarlijkse veldloop van Lebbeke AC plaats.Bij de pupillen meisjes 2de jaars werd Esther Callerbaut mooi 3de en was er een 7de plaats voor Fenne Sienaert. Bij de juniores mannen was Michiel Van Durpe 4de. Siringo Vincent werd 2de bij de seniores heren.Joachim Pelicaen was er 5de en Dieter Storme 6de.

Lees meer »

Verpulvering clubrecord 4 x 200m miniemen

Tijdens de jeugdmeeting met aflossingen ingericht door KAAG verpulverden onze miniemen jongens het oude clubrecord 4 x 200m door bijna 8 seconden sneller te lopen dan het oude record. Zij wonnen ook met ruime voorsprong (meer dan 6 seconden) de snelste reeks. Hiervoor zorgden Marty en Louis Van Herreweghe, Niels De Tandt en Renu De Samblanckx. Zij liepen 1.49.11. Het vorige clubrecord was 1.57.16. Een beetje later slaagden onze pupillen meisjes er ook in het clubrecord 4 x 200m te verbeteren. Zij wonnen hun reeks in 2.09.77 en realiseerden over de verschillende reeksen de 3de tijd. Zij verbeterden het vroegere record dat met 2.10.03 nog op naam van Lotte Vonck,Ilkje De Vlieger,Judith Dillens en Kelly Van Limbergen stond. Hiervoor zorgden Fenne Sienaert,Wirsiy Nsolo Arera,Fien Van Win en Esther Callebaut.

Ook het clubrecord kogelstoten werd verbeterd door Louis Van Herreweghe, dit van 10,01 m naar 10,59 m

Lees meer »

KVV veldlopen te Rotselaar

Niettegenstaande het winderige weer trokken toch enkele van onze atleten zondag 9 februari 2020 naar Rotselaar om het KVV veldlopen te betwisten. Bij de pupillen slaagde Esther Callebaut er in een mooie 5de plaats te behalen. In de korte cross was er een 17de plaats voor Ruben Verheyden en in de lange cross was er eveneens een 17de plaats voor Sven Bombeke

Lees meer »

Twee nieuwe clubrecords voor Louis Van Herreweghe!

Tijdens de jeugdmeeting van RCG van zaterdag 8 februari  slaagde Louis Van Herreweghe in een unicum. Hij verbeterde eerst zijn eigen clubrecord 60m door er deze keer 7.74 over te lopen (tevoren 7.80) en wat later liep hij de 1000m die hij in 3.08.10 aflegde. Hiermee verbeterde hij het clubrecord van Daniel Segers (3.09.37 ) Ook Renu De Samblanckx liep in dezelfde wedstrijd onder het vroeger clubrecord. Met zijn tijd over de 1000m komt Louis op de 5de plaats in de ranglijsten van dit jaar. Renu komt op de 6de plaats.Met zijn tijd over de 60m komt Louis 2de in de ranglijsten van dit jaar. Zijn broer Marty liep over de 60 horden 9.95 een persoonlijk record en tevens goed voor de 4de tijd in de ranglijsten van dit jaar. Ook Fenne Sienaert haalde een mooie 2de plaats op de 1000m bij de pupillen meisjes

Lees meer »

Lotte Vonck 2de tijdens cross te Hamme

Tijdens de veldloop van Hamme op zondag 2 februari 2020 waren er enkele van onze atleten die een mooie prestatie leverden. Lotte Vonck werd bij de seniores 2de. Bij de miniemen behaalde Matthias Meert een 3de plaats. Bij de seniores heren was er een 6de plaats voor Dieter Storme en een 7de voor Joachim Pelicaen.

Lees meer »

Twee nieuwe clubrecords tijdens de 15de Aalsterse indoormeeting

Zaterdag 1 februari 2020 had te Gent in de Topsporthal de 15de Aalsterse indoormeeting plaats. Eerst en vooral dank aan alle medewerkers en juryleden om deze marathonmeeting tot een goed einde te brengen. Was de opkomst in de voormiddag bij de jeugd zwak in aantal , in de namiddag was het "vollen bak". In de voormiddag verbeterde Louis Van Herreweghe zijn eigen clubrecord 60m miniemen (7.91) door er deze keer 7.80 over te lopen en zijn reeks glansrijk te winnen. Het andere clubrecord werd in de namiddag door Jane Silverans verbeterd. Ook zij slaagde er in haar eigen clubrecord 200m scholieren van 26.16 op 26.11 te brengen. Victor Bettens won de 100m scholieren jongens en was lange tijd op weg om hier het clubrecord te verbeteren. Uiteindelijk kwam hij na een solowedstrijd enkele 100sten tekort en eindigde in 2.37.49

Lees meer »
Januari 2020

Ward Oosterlinck winnaar van de cross te Zottegem

Tijdens de jaarlijkse veldloop van Zottegem slaagde Ward Oosterlinck er bij de seniores in een mooie overwinning op zijn palmares te schrijven.KoenVan Herzele werd er bij de seniores 9de.

Bij de masters legde trainer Jan Vijverman beslag op een 10de plaats.

In de korte cross was er zilver voor Jarich Van Rijckegehem. Bij de jeugd was 2de jaars benjamin Kobe De Breucker goed voor een 9de plaats.

Lees meer »

Onze atleten op het KVV AC

Geen podiumgangers van EA tijdens dit kampioenschap. Toch enkele mooie resultaten. Voor Dries Van Nieuwenhove was het net niet met een 4de plaats in de 400m in 49.02.Stijn VaNieuwenhove behaalde in de 800m een mooie 5de plaats in 1.55.90.Marius De Bruyn legde in de 1500m (4.09.49) beslag op de 6de plaats.Wouter Goosens was 6de in de 3000m 9.48.97 .Christophe Van Hecke realiseerde in de 200m de 7de tijd met 22.92 en was hiermee nipt uitgeschakeld voor de finale met 6. In de reeksen van de 60m realiseerde hij met 7.22 de 15de tijd.

Lees meer »

Gouden medaille voor Victor Bettens en clubrecord voor Jane Silverans.

Terwijl de meeste van onze medewerkers aan de slag waren op onze Dirk Martens corrida, liepen de deelnemers van onze club op het Kampioenschap van Vlaanderen indoor voor cadetten en scholieren sterke prestaties.

Een gouden medaille was weggelegd voor de 2e jaars scholier Victor Bettens, die op de 800m zijn duivels ontbond en een heel sterke wedstrijd liep en de overwinning in de wacht sleepte met een tijd van 2.04.21.

Andere atleten Hannelore Heymans, Jane Silverans, Tycho De Feyter, Noah De Winter en Sympathy Anbuinima namen deel aan dit kampioenschap en realiseerden allemaal 1 of 2 persoonlijke records.

Proficiat aan alle atleten.

Een verder overzichtje:

Hannelore Heymans nam deel aan het hoogspringen bij de cadetten meisjes. Zij eindigde op een zeer mooie 4e plaats met een nieuw persoonlijk record van 1m59. (= zelfde hoogte als de bronzen medaille).

Later in de namiddag nam ze nog een 400m voor haar rekening en hier ook eindigde ze op een 4e plaats met een verpulvering van haar persoonlijk record in 60”42 (stond op 62”29).

Jane Silverans kwam uit in de 60m horden en liep een sterke wedstrijd en kwam op een tijd van 9”38 met een persoonlijk record (stond op 9”78).

Later in de namiddag liep Jane nog een 200m waar ze ook haar persoonlijk record serieus bijscherpte met een tijd van 26”16 (stond op 26”72). Hiermee werd ze 5e. Buiten haar verwachting verbeterde ze hiermee ook het clubrecord dat sinds 2015 op naam stond van Judith Dillens (26”20).

Tycho De Feyter liep de 60m horden bij de cadetten jongens en kwam uit op een tijd van 9”96, werd hiermee 5e in zijn reeks.

Ook hij brak in de namiddag een persoonlijk record, en dit op de 200m. Zijn besttijd staat nu op 26”08.

Noah De Winter kwam aan de start in een andere reeks van de 200m cadetten jongens en werd de winnaar in zijn reeks met een persoonlijk record van 25”30. Wat hem in totaal op een 12e plaats bracht.

 

Sympathy Abuinima liep bij de scholieren jongens de 400m en ook hij verpulverde zijn persoonlijk record. Hij verzilverde die met een overwinning in zijn reeks. Zijn besttijd is nu 55”86 (stond op 57”92).

Op de 60m horden moest hij jammer genoeg de wedstrijd staken na contact met een horde.

Alvin Bombole Mbenga was ook geselecteerd voor de 60m en de 200m bij de scholieren jongens, maar kon jammer genoeg niet deelnemen wegens een hamstringblessure.

Onze club kan terugblikken op een geslaagd Kampioenschap van Vlaanderen.

Op naar het komende Belgisch Kampioenschap dat plaatsvindt op 1 maart 2020.

Lees meer »