Deel 3: Van “Alost sports” naar “ AC Eendracht Aalst”

In 1928 (volgens andere bronnen pas in 1931) veranderde de naam van de club in “AC Alost Sports”,een vereniging met een tennis-, een voetbal-  en een atletiekafdeling. Het terrein en het clublokaal waren toen op de Dendermondse Steenweg gevestigd. In de Veldstraat was er een tweede clublokaal. De kleuren van deze vereniging waren blauw-wit.

In 1929 werden er in Aalst en verschillende omliggende gemeenten oefencrossen ingericht o.a. in Hofstade, Haaltert en Denderleeuw.

In de Grote Prijzen van Aalst (cross) van 1930 eindigden Jozef Van Impe,Coussens en De Smet Emiel 3de,4de en 5de. 1932 werd een succesjaar voor de Crossers. Bij de seniores was Frans Tombeur 5de en bij de scholieren werden Albert Schouppe en Cyriel De Vuyst respectievelijk 2de en 3de . Het jaar daarop werd Schouppe andermaal 2de bij de scholieren. 4 maart 1934 had te Aalst het Belgisch kampioenschap voor juniores en kadetten plaats. Cyriel De Vuyst werd er bij de juniores 2de. Of de cross de volgende jaren ingericht werd is onduidelijk, maar in 1937 was er andermaal een cross met mooie resultaten voor Aalst. Bij de scholieren was Jan De Waegeneer winnaar en werd Willy De Neef 3de.Bij de juniores en militairen was er een 2de plaats voor Tombeur.

Dat men soms ver moest trekken(het Brusselse,Antwerpen,Luik of Namen) om een officiële cross of atletiekwedstrijd te betwisten wordt bevestigd door een schrijven van 1933 van de secretaris van de BAB die Eendracht Aalst bedankt omdat ze zowel een cross als een atletiekmeeting inrichten. Hij voegt er aan toe dat er in gans Oost-Vlaanderen voor het jaar 1933 slechts 2 crossen (Aalst en Schaal De Boosere door Gantoise) en 2 atletiekmeetings ingericht worden.

 

Cyriel De Vuyst werd in 1933 Belgisch kampioen 1500m. In 1936 werd Felix Callebaut junior als succesvol jeugdsprinter geselecteerd om de Olympische Spelen van Berlijn bij te wonen.( Beloftevolle jongeren kregen een ticket om naar de spelen te gaan zien) Het was ook in de lente van 1936 dat er een zelfstandige  Atletiekclub Eendracht Aalst opgericht werd . Er werd zowel op het terrein van Alost Sports (Dendermondse Steenweg) als op het terrein van sportclub Eendracht Aalst (Bredestraat) getraind. Josse Ringoir was voorzitter en FP Callebaut secretaris.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.