VELDLOOP LEBBEKE: Eendracht massaal aanwezig!

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 02:50

In Lebbeke stonden maar liefst 70 Eendrachters paraat om te crossen. In de jeugdreeksen werd er al meteen heel wat succes geboekt met oa. een 1-2-3 podium bij de pupillen meisjes, 1 en 3 bij de miniemen jongens en nog heel wat veelbelovende resultaten van onze jeugd! Daarbij ook heel trots op de dochters, die het beste van zichzelf gaven. Bij de cadetten jongens deed Lander Groebbens het uitstekend door knap 3de te eindigen, na een verstandige race, waar hij veel initiatief nam en toch slim kon afwerken. Bij de scholieren meisjes debuteerde Roos Baetens en dat ging heel goed, onderweg constant in de running voor de 3de plaats. Enkel de laatste halve ronde was er teveel aan, maar deze 6de plaats op 15 is een heel goede start. Bij de scholieren jongens liep Matthias Meert ook opnieuw een sterke race. Samen met Merijn Huygens (2de en 3de op BK veldlopen de afgelopen 2 jaar) trok hij er op uit, waarbij Matthias als 2de binnenliep achter een beresterke Merijn. Op de lange cross bij de vrouwen trok Katrijn Vanderiviere erop uit, waardoor de wedstrijd zich oriënteerde naar de 2de plaats. Op training was al gebleken dat Amber Teugels naar haar beste vorm aan het groeien is en dat bewees ze ook in de wedstrijd. Steevast attent mee en als ze op kop kwam het verschil makend. Enkel teamgenote Elena Kluskens kon halverwege de 2de ronde meeschuiven, maar Amber besloot wijselijk het niet op een sprint te laten komen en in de laatste ronde trok ze er alleen op uit - naderend zelfs op Katrijn - door knap 2de te worden. Maar wat een sterke race ook van Elena. Eerst vlot meedraaien in de kopgroep, zeer sterk bochtenwerk en op de korte helling, als enige Amber kunnen volgen en daarna vlot naar de 3de plaats in haar eerste race bij de seniors. En wat een perfect ingedeelde race liep Delphine Van Laethem niet? Delphine bleef naar voor schuiven en eindigde knap als 6de. Op de korte cross bij de dames trok topfavoriete Axana Schaeverbeke meteen heel stevig door. Jana Kluskens besloot om mee te gaan en hield lang stand, tot ze halverwege de rol toch moest lossen. Niet abnormaal tov. iemand die vorig jaar nog 4de werd op BK korte cross. Jana kreeg het moeilijker halverwege de 2de ronde, maar bleef toch goed bijten en hield stand. Soraya Meert had haar race zeer goed - progressief - ingedeeld. Soraya schoof mooi door naar de 3de plaats en kreeg zelfs even Jana in het vizier, maar uiteindelijk bleef de uitslag 2 en 3. Florence Van Laethem liep ook al een goed ingedeelde race en kwam knap als 5de binnen. Bij de mannen korte cross was er eigenlijk geen spanning voor de overwinning. Arno De Feyter stoof er van bij de start van door en won afgetekend. Allé, 't is te zeggen, ze hebben hem nog een 3de ronde proberen laten lopen, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Goed gedaan allemaal en op naar het BK veldlopen volgende week in Hulshout!